UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-03 15:36

Kézilabda: majdnem ötvenet lőtt a Veszprém a BL-ben, Ilics és Lukács is sok játékpercet kapott

Gálázott hazai pályán a Telekom Veszprém a férfi kézilabda BL-ben a Dinamo Bukarest ellen; a sikerből a két 19 éves játékos, Ilics Zoran és Lukács Péter is kivette a részét.

Néhány hete meglepő és fájó vereséget szenvedett a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata Romániában, a Dinamo Bukarest otthonában. Csütörtök este összejött a visszavágás, méghozzá nem is akárhogyan: a bakonyiak gólparádét rendezve 47-32-es diadalt arattak a Veszprém Arénában.

Lukács Péter a Dinamo Bukarest elleni mérkőzésen Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Lukács Péter a Dinamo Bukarest elleni mérkőzésen Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
A diadalból a csapat két juniorválogatott játékosa egy-egy góllal vette ki a részét. Az irányító Lukács Péter (19) így nyilatkozott a találkozó után az NSO TV-nek a találkozóról: „Fájó volt a kinti vereség, ezért egyértelmű célunk volt, hogy itthon minél több góllal meg tudjuk verni a Bukarestet. Boldogok vagyunk amiért együtt, csapatként küzdve nagyon jó teljesítményt tettünk ki a pályára, és a végén szurkolóinkkal együtt ünnepelhettünk. Örülök, hogy már az első félidőben lehetőséget kaptam, az első akciógólom után minden érzelem kiszakadt belőlem.” Természetesen a jobbátlövő Ilics Zoran (19) is elégedett volt az összecsapást követően: „Boldog vagyok, amiért már a Veszprém szurkolók előtt is tudtam gólt lőni, ez természetesen óriási pluszmotivációt jelent a folytatásra. Ez volt a cél, hogy visszavágjunk a kinti meccs miatt, jól sikerült a hazai találkozó a kinti nagyon rossz teljesítmény után.” A szezon feléhez közeledve a tegnapi mérkőzés is azt támasztja alá, hogy a veszprémiek nyáron kinevezett szakmai stábja, Momir Ilics és Gulyás Péter a korábbiaknál nagyobb szerepet szán az utánpótláskorú játékosoknak, akik ezt láthatóan jó játékkal és gólokkal hálálják meg. Ezt az irányvonalat erősíti a városi rivális Fejér B.Á.L. Veszprémtől nyáron érkező Fazekas Gergő (18) szerződtetése is, aki viszont a tervek szerint az első két szezonjában valamelyik BL-csapatban szerepelhet kölcsönben. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.