UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-12-05 17:52

Strandröplabda: hétfőn kezdődik az utánpótlás-világbajnokság Thaiföldön

Összesen három magyar páros képviselteti magát a thaiföldi Phuketben a hétfőn kezdődő U19-es és U21-es strandröplabda-világbajnokságon. A lányok között Vasvári Zsófi a fiatalabb korosztályban Gubik Hannával, a 21 éven aluliak között testvérével, Vasvári Eszterrel indul, a fiúk mezőnyében mindkét kategóriában a Petik Csanád, Dóczi Domonkos kettős szereplését figyelhetjük.

A magyar delegáció csütörtökön érkezett meg az U19-es és U21-es strandröplabda-világbajnokság helyszínére, a thaiföldi Phuketbe, ahol azóta nagyszerű körülmények közt készülhetnek a mérkőzésekre. A mindkét korosztályban rajthoz álló Petik Csanád, Dóczi Domonkos páros Oláh Zsolt irányításával, míg a lányok versenyében az U21-esek közt induló Vasvári-testvérpár, illetve az U19-es mezőnybe nevező Vasvári Zsófi, Gubik Hanna kettős Buday Balázs segítségével gyakorol, illetve valamennyi magyar duó több külföldi párossal is játszott már edzőmérkőzéseket – írja a hunvolley.hu.

Hétfőn elkezdődik az U19-es világbajnokság Phuketben Forrás: hunvolley.hu
Hétfőn elkezdődik az U19-es világbajnokság Phuketben Forrás: hunvolley.hu
Soltész Róbert, az MRSZ strandröplabda referense a szövetség honlapjának néhány napja elmondta, hogy a lányok ranglistahelyezésüknek, illetve a Vasvári Zsófi, Vasvári Eszter páros tavalyi U20-as Eb-n elért ötödik helyezésének köszönhetően rögtön a 32-es főtáblán kezdik meg szereplésüket, míg a fiúknak viszont már a selejtezőben is részt kell venniük, ahol minden találkozót meg kell nyerniük ahhoz, hogy bejussanak a csoportkörbe. Azonban az előzetes terveket a felerősödő járványhelyzet ismét átírta, ezúttal a magyar fiúk szempontjából kedvezően. Ugyanis több nevező páros nem érkezett meg Phuketbe, így az eredetileg a selejtezőbe sorolt Petik, Dóczi magyar duónak nem kell résztvennie a kvalifikációban, hanem kedden egyből a főtáblán kezdheti meg a viadalt. Az U19-es csoportok sorsolását hétfőn magyar idő szerint kora délután tartják. Az U19-es világbajnokság december 6. és 11. között zajlik, majd december 14-től 19-ig az U21-esek küzdelmei következnek. A legutóbbi, három évvel ezelőtti U19-es világbajnokságon, Kínában a Hajós Artúr, Stréli Bence kettős is a selejtezőből indulva menetelt egészen a kilencedik helyig. A lányok között akkor Tátrai Nikolett és Orbán Orsolya képviselte a magyar színeket, ők szintén sikerrel vívták meg a selejtezőket, és végül a 25. helyet szerezték meg. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.