UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-12-07 15:53

Úszás: Pádár Nikolett a rövid pályás felnőtt vb-n is kipróbálhatja magát

A tizenkettőből egy utánpótláskorú versenyző, Pádár Nikolett (15) állhat rajthoz december 16-án Abu-Dzabiban rajtoló rövid pályás úszó-világbajnokságon. Az ugyanott rendezendő nyílt vízi vk-versenyen pedig öt magyar fiatal indul.

Akárcsak egy hónapja Kazanyban a rövidpályás Eb-n, a december 16-21. között esedékes rövid pályás világbajnokságon is néhány rutinos klasszis mellett az elmúlt évek korosztályos viadalainak legjobbjai alkotják a magyar válogatottat – áll a Magyar Úszó Szövetség közleményében.

Pádár Nikoletta Abu-Dzabiban is bizonyíthat Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Pádár Nikoletta Abu-Dzabiban is bizonyíthat Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Ráadásul egy még jelenleg is utánpótláskorú sportolóval teljes a csapat: az idei junior Európa-bajnokság egyetlen egyéni aranyérmese, Pádár Nikolett is ott lesz a mezőnyben. A nevezési lista szerint a Szegedi Úszó Egylet 15 éves versenyzője 100 és 200 m gyorson, valamint a 4x100-as és a 4x200-as gyorsváltóban áll majd rajthoz Abu-Dzabiban. Néhány héttel ezelőtt, Kazanyból ötödik hellyel és több korosztályos csúccsal tért haza, akkor így nyilatkozott az Utánpótlássportnak: „Az első és a második napon még izgultam kicsit, hogy mi lesz, mi történik majd. De aztán többekkel beszéltem a csapatból, és mindenki nyugtatott, hogy nem kell stresszelnem, én pedig rájöttem: igazuk van. Kicsit el is engedtem magamat, teher nélkül álltam hozzá, valahogy úgy, mintha otthon, az ifjúsági bajnokságon úsznék. És végül is bejött lazaság, szerintem elsősorban ennek köszönhető, hogy ilyen jól sikerült számomra az Eb.” A medencés vb mellett nyílt vízi világkupaversenyt is tartanak az Egyesült Arab Emírségekben: Betlehem Dávid (18), Kovacsics Márk (19) és Sárkány Zalán (18), valamint Balogh Vivien (19) és Gál Kincső (18) mérheti le erejét a nemzetközi élmezőnyben. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.