UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-12-10 18:14

Ökölvívás: a 19 éves Kiss Levente a címvédésért utazik a győri felnőtt országos bajnokságra

Kiss Levente ugyan még csak 19 esztendős, de már felnőtt magyar bajnoki címvédőként érkezhet Győrbe, ahol ismét a szupernehézsúlyban (+92 kg) szerepel, egy rövid kitérőt követően; a Madárfészek Akadémia fiatal ökölvívója nagy esélyese a legnehezebb súlycsoportnak, de két minőségi ellenféllel számolhat majd az országos bajnokságon.

Kiss Levente már 2018-ban a junior ökölvívó Európa-bajnokságon letette a névjegyét ezüstérmével, ezt követte 2020-ban a felnőtt magyar bajnoki cím, míg a 2021-es év újabb áttörést eredményezett a karrierjében. Előbb a kielcei ifjúsági világbajnokságon szerzett bronzérmet, ahol csak az üzbég klasszis, Dzsahongir Zokirov tudta megállítani a szoros elődöntőben. Két hónappal később a rosetói U22-es Európa-bajnokságon a súlycsoport legfiatalabbjaként bronzérmet szerzett, és Kielce után újabb orosz ökölvívót is le tudott győzni – írja a boxing.hu. A 19 éves versenyzőnek a belgrádi felnőtt férfi-világbajnokság jelenthette volna a következő lépcsőfokot, de sérülései miatt a szakmai vezetés inkább nem kockáztatott, a teljes felgyógyulásra szavazott. Levente gyógytornái hatékonyan sikerültek, így a felnőtt magyar bajnokságon esélyesként tér vissza a ringbe.

Kiss Leventének (19) a címvédés a célja szupernehézsúlyban a felnőtt országos bajnokságon Győrben Forrás: boxing.hu
Kiss Leventének (19) a címvédés a célja szupernehézsúlyban a felnőtt országos bajnokságon Győrben Forrás: boxing.hu
„Alaposan felkészültem a magyar bajnokságra, teljes nyugalommal várhatom a rajtot Győrött – kezdte a fiatal a szövetség honlapján adott nyilatkozatában. – Naponta kettőt edzettem, és heti szinten két-három alkalommal jártam külön gyógytornára, a boka-, valamint a könyöksérüléseimet kezelendő. Ezek miatt ki kellett hagynom a belgrádi világbajnokságot, de úgy gondolom, jó úton haladunk, hogy ismét maximális teljesítményre legyek képes.  Sok hangsúlyt fektettünk a lábmunkára, és fejleszteni akartuk, hogy a sebességem és a dinamikám is nagyobb legyen. Hidegkamrás kezelés ezúttal nem volt, de a masszőröm nagyon sokat segített abban, hogy ismét teljesen a szakmai munkára tudjak összpontosítani. Szerencsére jókat tudtam sparringolni, a súlyomban, illetve ahhoz közel lévő ellenfelekkel szemben. Felföldi Lacival, Baracsi Danival, és Tallósi Petivel sokat kesztyűztünk, míg a kisebb súlyokból Kozák Lacival, valamint Krekó Pistivel egyaránt. Az idei év végén a felnőtt magyar bajnokságon egy célom van, a címvédés a szupernehézsúlyban. Úgy gondolom, hogy Fehér Koppány és Felföldi Laci lesznek az igazán komoly ellenfelek a címvédés felé vezető úton” – nyilatkozta Kiss, aki második magyar bajnoki címére készül. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.