UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-15 18:56

Jégkorong: egy harmadot bírt a magyar csapat a norvégok ellen a dániai U20-as I/A vb-n

A döntetlenre végződött első húsz perc után felőrölte (1-5) a norvég válogatott a magyart Horsholmban, az U20-as I/A-világbajnokság harmadik fordulójában.

A kazahok ellen sikerült felvennie a ritmust, a KHL-játékosokkal felálló fehéroroszok ellen már kevésbé ment a magyar válogatottnak a dániai Horsholmban zajló divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szünnap után szerdán az egy győzelemmel és egy vereséggel álló norvégok vártak a mieinkre.

Az első harmadban tudta tartani a norvégokat a magyar válogatott Forrás: MJSZ
Az első harmadban tudta tartani a norvégokat a magyar válogatott Forrás: MJSZ
A korai bekapott gólt ezúttal sem sikerült elkerülni: a harmadik percben Engebraten lőtt/emelt kapura távolról, a pakk végül akadálytalanul átjutott a gólvonalon, és ebben most az első meccsen remekül védő Orosz Gergely is benne volt. De talán ez a gyors pofon is kellett ahhoz, hogy a magyar csapat megérkezzen a mérkőzésbe. A sok próbálkozásnak pedig meglett az eredménye: a játékrész hajrájában Tóth Tamás parádés szólója után érkezett az egyenlítő találat. És a szünet előtt akár a vezetés is meglehetett volna, hiszen hatalmas esély adódott Fekete Alex előtt, ám az ugyanúgy kimaradt, mint a norvégok kései ziccere (1–1). A második harmadot a kazahok ellen ikszre hozta, a fehéroroszokkal szemben pedig megnyerte a magyar együttes, ezért talán kicsit bízhattunk benne, hogy most sem jövünk ki rosszul belőle. Az egymás után következő két emberhátrányt azonban nem bírta el a védelem, a másodikból Olsen volt eredményes. A hátralévő bő tíz percben is többnyire a norvégok domináltak, és bevitték a harmadik ütést – egy góljukat videózás után érvénytelenítették a játékvezetők, azonban utána szinte azonnal betaláltak ismét (1–3). Az utolsó húsz percben nem mutatkozott reális esély a felzárkózásra, az északiak pedig Dahl duplájával eldöntötték a találkozót (1-5). A magyar válogatott így három meccs után továbbra is nyeretlen Horsholmban, csütörtökön 13 órakor a lettekkel találkozik.

U20-as divízió I/A-világbajnokság, Horsholm (Dánia) MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 1-5 (1-1, 0-2, 0-2) Magyarország: Orosz – Csollák, Ortenszky / Farkas O., Dobmayer / Hadobás, Balázsi / Jakabfy, Horváth D. – Tóth T. 1, Németh K., Schlekmann / Keresztes, Fekete A., Ambrus Cs. / Csiszer, Mattyasovszky, Mihalik / Ádám Zs., Károly. Szövetségi edző: Horváth András.

1. forduló: Magyarország-Kazahsztán 1-3 2. forduló: Magyarország-Fehéroroszország 2-8 További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.