UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-12-18 18:55

Jégkorong: a dánok elleni vereség után búcsúzott az I/A csoportból az U20-as válogatott

Sokáig egyenrangú partnere volt a házigazdának, végül azonban 4–0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott a dániai U20-as I/A-világbajnokság utolsó fordulójában, így egy osztállyal lejjebb csúszott.

A vb legfontosabb meccsére készült szombat délután a magyar válogatott a dániai Horsholmban. A torna utolsó fordulójában a két nyeretlen együttes csatáján a házigazda várt Schlekmann Márkékra. Rossz hír volt a találkozó előtt, hogy az addig a csapat egyik vezéreként játszó Németh Kristófra nem számíthatott a szakmai stáb, igaz, közben a legutóbb az első meccsen szereplő Galajda Zsombor visszatérhetett a jégre. Az előző négy összecsapással ellentétben ezúttal remekül kezdtek a fiúk, a korai emberelőnyből több esély is adódott, de azok mind csak helyzetek maradtak. Nem is született így gól az első etapban, már akkor érződött, hogy igazi ki-ki meccsről van szó (0–0).

A dánok nyerték a bennmaradásért vívott mérkőzést az I/A vb-n Forrás: MJSZ
A dánok nyerték a bennmaradásért vívott mérkőzést az I/A vb-n Forrás: MJSZ
A folytatásra a skandinávok jöttek ki jobban, és az enyhe fölényüknek hét percnyi játék után lett meg az eredménye, Schioldan talált be közelről. A második játékrész hátralévő részében mindkét gárda betalálhatott volna, a mieink két, a hazaiak egy hátrányt bekkeltek ki, így a hajrára maradt az egygólos különbség (1–0). Remekül kezdte a harmadik harmadot a magyar csapat, ám egy teljesen feleslegesen összeszedett kiállítás, és kihasznált dán emberelőny után úgy tűnt, szertefoszlottak a bennmaradási remények. Nem sokkal később, amikor a videózás utána a harmadik dán találat is felkerült az eredményjelzőre, már szinte egészen biztosak lehettünk ebben. A szépítés nem jött össze, sőt az északiak még egyszer eredményesek voltak, így 4–0-val megszerezték az ötödik helyet. A magyar válogatott pedig a három évvel ezelőtti I/A-s tornához hasonlóan szerzett pont nélkül búcsúzott a top tizenhattól, és jövő decemberben egy osztállyal lejjebb folytatja.

U20-as I/A jégkorong-világbajnokság, Horsholm (Dánia) DÁNIA-MAGYARORSZÁG 40 (00, 10, 30) Magyarország: Orosz – Hadobás, Ortenszky / Csollák, Dobmayer / Jakabfy, Balázsi / Farkas O., Horváth D. – Tóth T., Mattyasovszky, Schlekmann / Keresztes, Fekete A., Ambrus Cs. / Mihalik, Károly, Csiszer / Ádám, Galajda. Szövetségi edző: Horváth András A magyar válogatott korábbi eredményei: –Kazahsztán 1–3, –Fehéroroszország 2–8, –Norvégia 1–5, –Lettország 1–6.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.