UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2021-12-20 10:16

Szépen búcsúzott az utánpótlásévektől

A MOL Alapítvány által is támogatott 15 éves tornász, Mayer Gréta remekül zárta az évet, hiszen előbb a brnói ORV-n talajon győzött, majd a Mesterfokú bajnokságon gerendán nyert a felnőttek között Győrben, valamint ugyanott a szuper csapatbajnokságban is diadalmaskodott a DKSE együttesével.

A dunaújvárosiak fiatal tornásza, Mayer Gréta nagyszerűen fejezte a 2021-es esztendőt, mi több a 15 éves versenyző ezzel az utánpótláséveit is lezárta, ugyanis jövőre már a felnőttválogatott erősíti. A két legfontosabb eseményről, a csehországi Olimpiai Reménységek Versenyéről, majd – a felnőttek között – a győri Mesterfokú bajnokságról is aranyéremmel térhetett haza, azonban ez néhány hónappal korábban, a nyáron még korántsem tűnt ilyen magától értetődőnek. „Ha az összképet nézem, abszolút elégedett vagyok az idei teljesítményemmel, hiszen az év közepén három hónapot kihagytam. A tavasz vége felé, májusban azt éreztem, hogy nincs meg a szükséges motivációm, nem igazán találom magam, így szükségem volt egy kis pihenőre, némi időre a tornától távol, hogy átgondoljam mit is szeretnék kezdeni pontosan magammal. Szerencsére ennek a kihagyásnak jó hatása volt, mivel három hónap után, augusztusban felfrissülve ismét belevágtam a munkába" – nyilatkozta Mayer az Utánpótlássportnak.

Mayer Gréta gerendán győzött a Mesterfokú bajnokságon Győrben Fotó: Freschli József / MATSZ
Mayer Gréta gerendán győzött a Mesterfokú bajnokságon Győrben Fotó: Freschli József / MATSZ
Trenka János és Badics Réka tanítványára három fontos verseny várt az ősszel. Elsőként az ifjúsági csapatbajnokság 2. fordulója következett, ahol magabiztosan nyert a DKSE alakulatával, minek köszönhetően a dunaújvárosiaké lett a bajnoki cím is. Majd jöhetett az év legrangosabb nemzetközi viadala, az Olimpiai Reménységek Versenye. A Brnóban rendezett eseményen csapatban győzött a válogatottal, és a szerenkénti döntőkben talajon állhatott a dobogó legfelső fokára. Végül az év zárásaként Győrben tartották a női szuper csapatbajnokság 2. fordulóját, valamint a Mesterfokú bajnokságot. Ahogyan az ifi csb-n, ezúttal is a DKSE végzett az első helyen. Míg Mayer a szerenkénti finálékban feltette a koronát az ez évi teljesítményére, hiszen a gerenda döntőjében elért 12,850-es pontszáma után aranyérmet akasztottak a nyakába. „A legjobban versenyem egyértelműen a Mesterfokú bajnokság volt. Örültem, hogy a felnőttek között versenyezhettem, ráadásul győztem is Győrben, ami óriási plusz. Jól hajtottam végre a gyakorlatomat, de ilyen jó pontszámra és az első helyre tényleg nem számítottam. Ez a siker most egy komoly lendületet ad a folytatáshoz" – fogalmazott Gréta. Aki december végén hivatalosan is elbúcsúzik az ifjúsági korosztálytól, és átlép a felnőttmezőnybe. „Győrben már abban a mezőnyben mérhettem fel a tudásomat, ahova januártól hivatalosan tartozom, ami a sikerélménynek köszönhetően mindenképpen pozitív előképet mutat, de az átmenet amúgy nyilván, hogy nem lesz ilyen gördülékeny. Összességében kíváncsian várom, hogy milyen újat hoz majd a felnőttlét. A különböző felmérőkön, illetve selejtezőkön biztosan rendkívül nehéz feladat lesz kiharcolni a csapatba kerülést, ugyanakkor feltétlenül izgalmas ez az új helyzet. Annyi viszont biztos, hogy nehezebb és pontosabb gyakorlatokat kell majd végrehajtanom a felnőttben." Eredményes karrierjében a MOL Alapítvány is segédkezik. A támogatást minőségi tornafelszerelést vásárolhatott a sokra hivatott növendék, valamint a regenerációját is nagyban elősegítő kezeléseket is igénybe vehetett ennek köszönhetően. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.