UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-21 15:02

Kézilabda: másodszor is simán legyőzte a horvátokat a junior fiúválogatott

A vasárnapi diadal után hétfőn is fölényesen győzte le a legutóbbi korosztály Eb-n ezüstérmes horvátokat a junior fiú kézilabda-válogatott a vadonatúj Kanizsa Arénában.

Az augusztusi, horvátországi U19-es fiú Európa-bajnokságon kilencedik helyen záró magyar junior kézilabda-válogatott nagy reményekkel vágott neki a mostani évadnak, hiszen a csapatnak szinte az összes tagja rendszeresen játéklehetőséget kap az NB I-ben. Sokan közülük a története első szezonját taposó és egyébként várakozáson felül szereplő NEKÁ-ban kézilabdáznak, azaz a csapatnak egy része napról napra együtt készül, ami a nemzeti együttesnek is az előnyére válhat.

Forrás: neka.hu
Forrás: neka.hu
Ennek az egyik jelét láthattuk az elmúlt két napban, amikor a Sótonyi László vezette társaság a nyári, számukra hazai kontinensviadalon ezüstérmes horvátokat fogadta a nemrégiben elkészült Kanizsa Arénában. Az eredmények önmagukért beszélnek: a fiúk vasárnap 34–26-ra, hétfőn pedig 31–20-ra győzték le a világelithoz tartozó riválist. Az első meccsen Radvánszki Zsolt (6), a másodikon pedig Lukács Péter (7) volt a legeredményesebb magyar. A második találkozó után így értékelt a szövetségi edző a neka.hu-nak: „Kicsit tartottam attól, hogy az első magabiztos győzelmünk után nem fogunk olyan koncentráltan játszani. Szerencsére a srácok megfogadták mindazt, amit kértem, s az év utolsó mérkőzésén rátudtak tenni még egy lapáttal. Elégedett vagyok a rendezéssel, valamint körülményekkel, úgy gondolom, egy fantasztikus helyszínen tudtunk játszani. Bízom benne, hogy ebben a nagyszerű létesítményben a nagykanizsai kézilabda visszatér a megszokott szintjére.” A csapat legközelebb januárban Balatonbogláron szerepel nemzetközi tornán. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.