UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-12-23 17:27

Ökölvívás: Kiss Levente élvezte a felnőtt ob minden pillanatát

A második aranyérmét szerezte a 19 éves Kiss Levente a felnőtt országos bajnokságokon, így remek produkcióval koronázta meg az idei évét.

Az immáron ifjúsági vb-, valamint U22-es Eb-bronzérmes Kiss Levente nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt, és 19 éves kora ellenére már a második felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg Győrött. A felnőtt-világbajnokságot sérülés miatt ki kellett hagynia, de az országos bajnokságon már vissza tudott térni.

Kiss Levente (jobbra) nagy meccsen nyert a felnőtt ob döntőjében Forrás: boxing.hu
Kiss Levente (jobbra) nagy meccsen nyert a felnőtt ob döntőjében Forrás: boxing.hu
„Nagyon élveztem a magyar bajnokságot, óriási öröm volt, hogy ismét a szorítóba léphettem, és bizonyíthattam kezdte a boxing.hu-nak Kiss. Nézők nélkül még mindig kicsit furcsa a verseny, de már kezdem ezt a helyzetet is megszokni. Úgy gondolom, hogy a döntő volt a legnehezebb, amelyben a lábmunkával való elmozgást, és a kihajlásokat mondanám a győztes taktikai elemeknek. Fehér Koppánnyal nagy csatát vívtunk, nagyon élveztem minden pillanatát. Természetesen volt egy kisebb családi ünneplés, mint minden nagyobb győzelmemet követően.” A Madárfészek Akadémia-UTE bokszolója kitért a 2022-es terveire is. „A Bocskai emlékverseny lesz a következő megméretésem, de az még nem dőlt el, melyik súlycsoportban indulok. Jövőre az U22-es Európa-bajnokságon az ideinél is jobban szeretnék szerepelni, de a fő célom minden eseményen a maximumot kihozni magamból.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.