UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-12-28 18:21

Kézilabda: a csoportbúcsú után hibátlan volt az ifjúsági fiúválogatott a nyári Eb-n

Ugyan „csak” kilencedik lett, de több bravúrt is végrehajtott az ifjúsági fiúválogatott az augusztusi, horvátországi U19-es Európa-bajnokságon. Most erre a tornára emlékszünk vissza.

Szerencsére 2021 után is van mire emlékezni az utánpótlás-világversenyekről. Év végi sorozatunkban sorra vesszük a nyári eseményeket, ezúttal az augusztusi U19-es fiú Európa-bajnokság következik.

Fazekas Gergőék kilencedikek lettek a nyári Eb-n Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Fazekas Gergőék kilencedikek lettek a nyári Eb-n Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A két leányarany után titkon lehetett bízni a mesterhármasban, vagy legalábbis egy harmadik éremben, hiszen roppant ígéretes társaság utazott el a horvátországi U19-es fiú Európa-bajnokságra, tele már az NB I-ben edződő játékosokkal. Kárpáti Krisztián legénysége meg is mutatta, nincs messze az elittől, a spanyolokkal és a svédekkel szemben is csak minimális különbséggel maradt alul, ám a két vereség azt jelentette, hogy elúszott a nyolc közé kerülés. A helyosztókból azonban kihozták a maximumot Fazekas Gergőék, többek között a norvégokat és a franciákat is legyőzve kilencedikek lettek. A három kontinenstorna után nem csoda, hogy Magyarország nyerte az európai szövetség (EHF) 2021-es pontversenyét, a két évvel ezelőttihez hasonlóan. Mondhatnánk azt is, hogy csak a szokásos… További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.