UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-01-02 09:05

Úszás: Európa- és világbajnokság is vár a fiatalokra 2022-ben

A 2021-es esztendőnél is sűrűbb lehet utánpótláskorú úszóink programja az idén, már ha a vírus nem szól közbe… Junior Eb, vb, valamint EYOF is szerepel a menüben.

Rengeteg úszóvilágversenyt rendeztek már 2021-ben is, ám az utánpótlásnak mindössze egyet, a római junior Európa-bajnokságot. Igaz, ezen remekül teljesített a magyar válogatott, két arany-, két ezüst- és három bronzéremmel tért haza Rómából.

Pádár Nikolettre a felnőttvilágversenyeken is nagy feladatok várnak Fotó: G. Scala/LEN
Pádár Nikolettre a felnőttvilágversenyeken is nagy feladatok várnak Fotó: G. Scala/LEN
Kétezer-huszonegyben az események száma megduplázódik. A kontinensversenyt szokás szerint júliusban tartják, ezúttal Bukarest mellett Otopeniben. Utána Oroszország felé veszik az irányt fiataljaink, miután augusztus végén pótolják a tavaly elmaradt kazanyi junior-világbajnokságot. A serdülőknek pedig a besztercebányai EYOF-on is lesz versenyzési lehetőségük. A korosztályos viadalok mellett a sok-sok felnőttversenyen is számítanak a legjobb fiatal versenyzőkre, akikkel így az is előfordulhat, hogy a túlzott terhelés miatt a saját korosztályuk eseményeit kihagyják. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.