UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-01-05 12:18

Jégkorong: Schlekmann újra lecsapott, a MAC legyőzte a Ferencvárost

A MAC HKB Újbuda 20 éves csatára, Schlekmann Márk két góllal és egy assziszttal vette ki a részét az FTC legyőzéséből a jégkorong Erste Liga keddi játéknapján.

Három vereség után játszott papíron idegenben, de mégis a Tüskecsarnokban, vagyis a hazai pályáján a MAC HKB Újbuda együttese. A fiatalok sorát foglalkoztató együttes a második harmadban szerezte meg a vezetést, majd a fordulatos harmadik etapban nem csak megtartotta, de még növelte is az előnyét. A sikerből oroszlánrészt vállalt az újbudaiak 20 éves támadója, Schlekmann Márk, aki csapata második és negyedik gólját szerezte, emellett pedig egy asszisztot is kiosztott.

Schlekmann Márk ismét betalált az FTC kapujába; kétszer is Forrás: MAC HKB Újbuda
Schlekmann Márk ismét betalált az FTC kapujába; kétszer is Forrás: MAC HKB Újbuda
„Az első két harmadban domináltunk, majd a harmadikban egy gólt egy buta kiállítás után. Utána viszont az utolsó erőtartalékjainkat is mozgósítottuk, régen nyertünk, nagyon kellenek már nekünk a pontok a playoff előtt – nyilatkozta Schlekmann a meccs után, majd kitért a következő napok programjára is. – Ezen az úton szeretnénk továbbmenni. Csütörtökön megyünk Romániába, a cél természetesen, hogy a lehető legtöbb ponttal térjünk haza.” A korosztályos válogatott csatár már igazi FTC-specialistának mondható, hiszen szerzett már a zöld-fehérek ellen mesternégyest, döntött el szétlövést, kedden pedig duplázott. „Igen, úgy néz ki, hogy valahogy ellenük mindig betalálok. De igazából nincs extra motivációm, ugyanúgy próbálok eredményes lenni minden mérkőzésen. Örülök, amikor sikerül.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.