UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-01-06 17:23

Kézilabda: hamarosan a Budai Farkasok fiataljai előtt is nyitva állhat az NB I-es szereplés lehetősége

Magabiztosan vezeti a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportját a Budai Farkasok, így esélyes a feljutásra is. A klub ifjúsági csapatát, illetve a “nagyoknál” csapatkapitányként tevékenykedő vezetőedzőjét, Korsós Ádámot látogattuk meg.

Az évek során a térség meghatározó fiú utánpótlás-nevelőműhelyévé nőtte ki magát a budaörsi székhelyű Budai Farkasok. Az U15-ös korosztálytól felfelé valamennyi csapatuk az első osztályban szerepel, mi a Nyugati csoportban tizedik helyen álló ifjúsági gárda edzésére voltunk kíváncsiak.  

A Budai Farkasok fiataljai, ha minden jól alakul, a következő szezonban a felnőtt NB I-ben is kipróbálhatják magukat Forrás: utanpotlassport.hu
A Budai Farkasok fiataljai, ha minden jól alakul, a következő szezonban a felnőtt NB I-ben is kipróbálhatják magukat Forrás: utanpotlassport.hu
“Úgy gondolom, a srácok nagyon jól teljesítettek, az előző évadhoz képest mindenképpen fejlődött a társaság - értékelte az Utánpótlássportnak Korsós Ádám vezetőedző csapata őszi produkcióját. - Remek felkészülés áll mögöttünk, a minimum célokat teljesítettük az ősszel, de azért szerintem ennél még több van bennünk. A tavasszal szeretnénk helyezéseket lépni, valamint a játékunkon, mind egyénileg, mind pedig csapatszinten csiszolni.”  Hozzátette, az idény nagy részében elkerülte őket a járvány, ami azért is fontos, mert a nagy klubokkal szemben ők már akkor bajban vannak, ha néhány játékosuk kiesik.   A fiatal trénernek kettős szerepe van az egyesületben: csapatkapitányként az NB I/B Nyugati csoportját vezeti felnőttegyüttesben is fontos feladatai vannak.   “A felnőttedzővel természetesen jó a kapcsolatom, könnyebben integráljuk a legjobb ifi játékosokat a nagyok közé. Viszont ez így kettős terhelés, előfordul, hogy vagy innen vagy onnan hiányoznom kell, de azért igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni ebből az egészből.”  Ha összejön a nagy cél, vagyis a nagycsapat élvonalbeli lesz, az a fiatalok számára is óriási lehetőséget jelenthet.   “Aki kézilabdás akar lenni, annak ez biztosan nagy motiváció, hiszen mi más lebegne az ifjúsági korú játékosok szeme előtt, mint a felnőttcsapat. Pláne, hogy a klubnál hosszú távú tervek vannak, az első együttes célja az NB I-es szereplés.  Ha egy fiatal élvonalbeli együttes mellett tud akár csak edzeni, óriási lökést adhat a fejlődésének.”  További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.