UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-01-07 20:25

Kosárlabda: „Pont erre a profizmusra volt szükségünk!” – Váradi Kornél

A decemberben a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián megtartott összetartáson, majd az I. Füzesi József-emléktornán az U18-as fiúválogatottnak minden adott volt a minőségi munkához. A szövetségi edző, Váradi Kornél elégedetten értékelte a látottakat.

A magyar U18-as fiúválogatott decemberben tíz napot töltött a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Váradi Kornél együttese először még karácsony előtt, december 20-tól 23-ig tartott itt összetartást, majd 25-én visszatért Pécsre, és részt vett a két ünnep között megrendezett színvonalas nemzetközi viadalon, az I. Füzesi József-emléktornán, amelyen végül két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett – írja a Rátgéber Akadémia honlapja.

Forrás: Rátgéber Akadémia
Forrás: Rátgéber Akadémia
„Először is nagyon köszönjük Rátgéber Lászlónak, az általa vezetett akadémiának, dolgozóinak, valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, hogy ennyi időt együtt tölthettünk ilyen kifogástalan körülmények között, ráadásul a két ünnep között részt vehettünk  egy ilyen színvonalas nemzetközi tornán! Ez is jelezte, hogy milyen komoly az a program, amit most az U18-as válogatottnál végzünk – fogalmazott Váradi. – Pont erre a profizmusra volt szükségünk: az akadémián minden adott a legmagasabb szintű munkához, legyen szó szakmai tudásról, eszközökről. Óriási előny, hogy tényleg minden egy helyen van, a játékosoknak csak a kosárlabdára kell koncentrálniuk, semmi sem áll a fejlődésük útjába. Nagy segítség volt számunkra ez a tíz nap! A két összetartáson Rátgéber László és Ivkovics Sztojan is meglátogatta a fiatalokat, megtekintették a mérkőzéseinket, biztató szavaik sokat jelentettek a játékosoknak. A torna tapasztalataiból kiindulva továbbra is fontos, hogy higgyünk a fejlődésben, ez is szükséges ahhoz, hogy versenyképes válogatottat tudjunk felépíteni a világbajnokságra." A szövetségi edző hozzátette, elégedetten búcsúzott el csapatától, mert amit elterveztek, mindent megvalósítottak. Tisztább képet kaptak a játékosokról, arról, hogy hol tartanak, hol állnak a nemzetközi szinthez képest. „Februárra ismét tervezünk egy összetartást, a felnőttválogatott mellett fogunk dolgozni. Áprilisban Szerbiában játszunk felkészülési mérkőzéseket erős helyi klubcsapatokkal szemben, majd a nyáron már tétmeccsek következnek: Nagyváradon rendezik meg a B-divíziós Európa-bajnokságot" – mondta a szakvezető. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.