UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-01-11 20:25

Short track: jó formában kezdték az évet a magyar fiatalok

Népes nemzetközi mezőny lépett jégre a múlt hét végén a Gyakorló Jégcsarnokban; a Pannonia Openen számos érem került a fiatal magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók nyakába.

Az esemény rangját és a verseny színvonalát jelentősen emelte, hogy a “nyugati oldalról”, a Star Class versenyrendszerből is érkeztek erős versenyzők Belgiumból, Franciaországból, illetve Hollandiából. Rajthoz állt többek között a holland utánpótlás válogatott is az idei Pannonia Openen. Ahogy Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója a Mikulás Kupa kapcsán hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a junior versenyzőink minél többször, versenykörülmények között mérjék össze tudásukat, minél színesebb mezőnyben. A Pannónia Open remekül szolgálta ezt a célt és a szakvezetés is elégedett lehet, hiszen a magyar versenyzők jó teljesítménnyel zárták a hétvégét – írja az esemény összefoglalójában a hunskate.hu.

A győztes magyar női váltó Fotó: Lehotczky István
A győztes magyar női váltó Fotó: Lehotczky István
A felnőttváltók versenyét mindkét nem esetében magyar csapat nyerte, nagyrészt utánpótláskorú versenyzőkkel felállva. A nőknél az Albert Viktória (FTC, 18 éves), Somodi Maja (SZKE, 17 éves), Somogyi Barbara (FTC, 19 éves), Végi Diána Laura (FTC, 15 éves), míg a férfiaknál a Csizmadia Márk (FTC, 16 éves), Bontovics Balázs (MTK), Szigeti Ádám (MTK) és Szilágyi Ábel (MTK, 17 éves) alkotta négyes diadalmaskodott. A vegyes váltók mezőnyében 2 perc 50 másodpercen belüli idővel szintén magyar győzelem született. Az aranyérmeket a Somodi Maja, Somogyi Barbara, Jászapáti Péter (SZKE, 18 éves), Bontovics Balázs, Major Dominik (FTC, 15 éves) alkotta csapat nyakába akasztották. A juniorok mezőnyében is remekül helytálltak a magyar fiatalok. A férfiaknál Jászapáti Péter minden távon első lett, így a juniorok pontversenyének eredményhirdetésén is ő érdemelte ki az aranyérmet. A junior B kategóriában (15-17 évesek) Granasztói Ádám (FTC) ezüstérmes lett, Major Dominik a negyedik, Czank-Varga Benjámin (MTK) pedig az ötödik helyen végzett. A junior női mezőnyben az első hat helyezett fele magyar volt: Somodi Maja bronzérmes lett, Albert Viktória ötödik, Somogyi Barbara pedig hatodik helyen végzett. Teljes eredménysor ITT olvasható. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.