UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-01-12 16:29

Úszás: Kós, Pádár, Bethelem és Fábián is 2020 legjobbjai közt

A Magyar Úszó Szövetség megválasztotta a múlt év legjobb versenyzőit: az utánpótláskorúak közül négy sportolót díjaztak.

Tavaly a római junior Európa-bajnokságon és a felnőtt-világversenyeken is remekül szerepeltek a hazai utánpótlás-válogatott úszók. Az új év elején a Magyar Úszó Szövetség megválasztotta 2021 legjobbjait, nagy meglepetéseket nem tartogatott a bejelentés.

Kós Hubert lett az év juniorúszója Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Kós Hubert lett az év juniorúszója Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
A medencés úszók között legjobbnak ítélt Kós Hubertnek (UTE) alighanem a novemberi, kazanyi rövid pályás Eb volt a legemlékezetesebb siker (bronzérem 400 vegyesen), még úgy is, hogy megjárta a tokiói olimpiát, ötödik volt a budapesti felnőtt Európa-bajnokságon és nyert aranyérmet a világkupa-sorozatban. Pádár Nikolett elsőségéhez sem férhetett sok kétség, a Szegedi Úszó Egylet ígérete nyerte az egyetlen egyéni aranyérmet a római junior Eb-n, emellett pedig döntőt úszott a kazanyi rövid pályás felnőtt kontinensversenyen is. A nyílt vízi úszók között a már a felnőttmezőnyben is remeklő Betlehem Dávidot (Balaton Úszó Klub), valamint a párizsi junior Eb-n kétszeres aranyérmes Fábián Bettinát (Szegedi Úszó Egylet) látták a legkiemelkedőbbnek. A tavalyi eredmények bizakodásra adnak okot 2022-vel kapcsolatban, tekintve, hogy Kóson kívül a másik három versenyző még az utánpótlás-eseményeken is indulhat. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.