UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-01-14 18:55

Kosárlabda: olajozott gépezetként működik a Szolnok U20-as férficsapata

A remek formában lévő Szolnoki Olajbányász U20-as férfi kosárlabda-csapata sorozatban nyolc mérkőzést nyert a korosztályos bajnokságban. A tabella második helyén álló Tisza-partiak vezetőedzőjét, Mándoki Tamást kérdeztük a sikerszéria hátteréről.

Több mint két hónapja nem kapott ki a Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapata az U20-as férfibajnokságban. Legutoljára még november 13-án a veretlen címvédő Egis Körmend otthonában szenvedtek vereséget 92-84-re. Azóta viszont Mándoki Tamás vezetőedző tanítványai egymásutánban nyolc mérkőzésen győztek, és 14-3-as mérleggel a második helyen állnak. Adódik a kérdés: vajon mi a győzelmi széria legfőbb kulcsa?

Sorozatban nyolc meccset nyert a Szolnok az U20-as férfibajnokságban Forrás: Szolnoki Olajbányász Facebook-oldala
Sorozatban nyolc meccset nyert a Szolnok az U20-as férfibajnokságban Forrás: Szolnoki Olajbányász Facebook-oldala
„Bár közhelynek hangozhat, de mindenképpen a kemény munka – kezdte Mándoki az Utánpótlássportnak. – A srácok rengeteget dolgoznak, folyamatosan napi kettőt edzenek, és mindezt úgy, hogy nálunk nem az adott hétvégi győzelem, vagy a bajnoki jó helyezés a fő cél, hanem a játékosok fejlesztése. Nagyon örülünk, hogy ezúttal a kettő együtt jár. Ráadásul még a bajnokság elejéhez képest is jelentősen előreléptünk mostanra. A sok-sok egyéni képzés hatása meglátszik a fiatalokon, valamint csapatszinten, taktikailag is egyre jobban összeérünk. Egy dolog biztos: ez a fiúk példás hozzáállása nélkül semmiképpen nem működhetne ilyen jól." Jól jelzi az együttes sokoldalúságát, hogy öten (Pallai Tamás, Csornai Bence, Gilszki Erik, Abraham Arabo és Sebők András) is tíz pont felett átlagolnak. „A jelenlegi állás és az elmúlt hetekben mutatott játékunk fényében csalódottak lennénk, ha nem tudnánk kiharcolni a legjobb négybe kerülést, vagyis az országos döntőbe jutást. Nem pusztán azért, mert ez elvárás lenne a csapat felé, hanem valamennyien – az edzők és a játékosok – is látjuk a potenciált a társaságban. Nyilván mindenki szeret nyerni, szóval hazudnék, ha azt mondanám, nem lebeg a szemünk előtt a nyolcas döntő" – fogalmazott a tréner. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.