UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-01-15 17:02

Kézilabda: veresége ellenére menetel az NB I/B-s rájátszás felé a NEKA női csapata

A hibátlan őszi szezon után továbbra is vezet a NEKA női csapata az NB I/B Nyugati csoportjában. Még az sem fenyegeti első helyét, hogy szombaton éppen a harmadik helyezett Komárom otthonában kikaptak a balatonbogláriak.

Impozáns mérleggel büszkélkedhet a Nemzeti Kézilabda Akadémia kizárólag utánpótláskorúakra épülő női csapata az NB I/B Nyugati csoportjában: ez a szombat délutáni Komárom elleni találkozó eredményétől függetlenül kijelenthető volt, hiszen az első tizenkét fordulóban hibátlanok maradtak a fiatal balatonbogláriak.

Forrás: neka.hu
Forrás: neka.hu
„Óvatosan és kicsit félve kezdtük a bajnokságot, az elsődleges cél az volt, hogy ne essünk ki, ehhez képest várakozáson felül teljesítettünkkezdte a neka.hu-nak Bohus Bea vezetőedző. – Meglepő volt számunkra, hogy a tapasztalat hiánya, illetve a fiatal koruk ellenére ilyen magabiztosan tudtak játszani a lányok pályafutásuk első felnőttszezonjában. A sikernél nagyobb motiváció nem kell, a győzelmek még jobban összekovácsolják a csapatot, a keret még egységesebb lesz, a játékosok még jobban hisznek a munkában, többet akarnak dolgozni, az egyik dolog hozza magával a másikat.” Az ifjúsági válogatott is irányító szakvezető hozzátette, nehéz tavaszi szezonra számít. „Fontos kihangsúlyozni, hogy a Keleti csoport mezőnye erősebb, mint a miénk, de ez csak motivál bennünket. Még az alapszakaszban is lesznek nehéz idegenbeli meccseink, azt követően pedig az erős keleti riválisok következnek, szóval nem lesz egyszerű feladatunk. Ez egy tanulófolyamat lesz a játékosok számára, kíváncsian várom, hogyan hat a fiatalokra az új helyzet, az úgynevezett „profi élet”, amikor el kell utazni egy mérkőzésre, ott kell aludni egy másik városban nem a megszokott ágyuk várja őket és meg kell tanulniuk a korlátok között maradni. Eddig nem ismert ingerek érik majd a lányokat, ráadásul többen érettségi előtt állnak, ami májusban ugyancsak komoly kihívás lesz és stresszhelyzetet jelent majd.” A nehéz idegenbeli mérkőzések egyikét éppen szombaton játszotta a csapat, és a Komárom 26–24-es sikerével elvesztette veretlenségét. Az első hely azonban nem forog veszélyben. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.