UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-01-15 09:01

Vívás: Kó Ágoston kadét európai körversenyt nyert Pozsonyban

A 16 éves Kó Ágoston népes és erős mezőnyben nyerte meg a kadét párbajtőrözők európai körversenyét Pozsonyban.

Idénybeli legkiemelkedőbb eredményét érte el a BVSC 16 éves párbajtőrözője, Kó Ágoston, aki pénteken a kadétok európai körversenyén az első helyen végzett Pozsonyban.

Kó Ágoston (balról a második) győzött Pozsonyban Forrás: hunfencing.hu
Kó Ágoston (balról a második) győzött Pozsonyban Forrás: hunfencing.hu
Márka István tanítványának nem volt könnyű dolga, hiszen erős és igen népes, 293 fős mezőny fogadta Szlovákiában. Kó remek napot fogott ki és magabiztosan menetelt. A kiváló koncentráltságát mi sem jelzi jobban, mint hogy az utolsó három asszóját csupán egyetlen tussal nyerte meg. A negyeddöntőben az olasz Matteo Rossi (15:14), az elődöntőben az amerikai Samuel Imrek (15:14), a döntőben pedig a szintén olasz Fabio Mastromarino (13:12) bánta Kó nagyszerű formáját. „A csoportkörben még felemásnak éreztem a formámat, de aztán egyre jobban belejöttem – nyilatkozta a győztes a hazai szövetség honlapjának. – Valóban  nagyon erős és hosszú verseny volt, de végig sikerült koncentrálnom, fejben akartam ezt a sikert a kevésbé sikerült országos bajnokságok után. A válogatási időszak véget ért, szeretném élvezni a világversenyeket, és ha ez sikerül, akkor sikerülhet egy esetleges jó szereplés is.” Pozsonyban a második legjobb magyar Pelle Domonkos lett, aki a nyolcaddöntőben kapott ki a Kó által később legyőzött Imrektől. Szombaton a lányok és a fiúk csapatversenye következik.

KADÉT FIÚ PÁRBAJTŐR EURÓPAI KÖRVERSENY, POZSONY, 293 INDULÓ A legjobb 32 közé jutásért: Kó–Karampaszisz (görög) 15:13, Pelle–Boumedienne (svéd) 15:6, Farkas–Marghescu (román) 11:15, Légrádi–Gao (amerikai) 14:15, Nagy–Young (amerikai) 9:15. A legjobb 16 közé jutásért: Kó–Szafin (orosz) 15:12, Pelle–Bülau (német) 15:14. Nyolcaddöntő: Kó–Marghescu (román) 15:7, Pelle–Imrek (amerikai) 7:15. Negyeddöntő: Kó–Rossi (olasz) 15:14. Elődöntő: Kó–Imrek (amerikai) 15:14. Ddöntő: Kó–Mastromarino (olasz) 13:12. Végeredmény: 1. Kó Ágoston (edző: Márka István, válogatott edző: Andrásfi Tibor), 2. Fabio Mastromarino (olasz), 3. Matteo Galassi (olasz) és Samuel Imrek (amerikai), …15. Pelle Domonkos, …39. Légrádi Bálint, …46. Farkas Bulcsú, …52. Nagy Nándor. A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.