UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-01-20 13:28

Birkózás: Németországból érkező fiatalokkal közösen edzőtáboroztak a KIMBA versenyzői Csepelen

Múlt hét péntektől vasárnapig edzőtábort tartott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) a csepeli bázisán, amelyen összesen 80 sportoló vett részt – főként az alapprogramban érdekelt fiatalok, de Németországból is érkeztek birkózók.

„A szabadfogású szakágvezetőnk, Gulyás István fia, Gulyás Zsombor közbenjárásának hála nagyjából tízfős szabadfogású csapat érkezett hozzánk Németországból. Nem véletlen, hogy ezt a lehetőséget a teljes akadémiai programunkban szereplő gyerekek is megragadták, akik a hétvégén fent maradtak a kollégiumban azért, hogy velük együtt is dolgozhassanak” – magyarázta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia honlapján a sportszakmai operatív menedzser, Németh Iván.

Forrás: Kozma István Magyar Birkózó Akadémia
Forrás: Kozma István Magyar Birkózó Akadémia
Németh arról is tájékoztatást adott, hogy miskolci és ceglédi sportolók is részt vettek az összetartáson. „Ők mindahányan kötöttfogásúak voltak – ebben a fogásnemben csak a birkózásra és a technikai elemek tökéletesítésére helyeztük a hangsúlyt, szabadfogásban viszont még zajlik az alapozás, tehát ők erősítő jellegű, kinti feladatokat is végeztek.” A KIMBA úgy tervezi, hogy a következő edzőtábort áprilisban tartja – a teljes- és az alapprogramban érdekelt versenyzőknek egyaránt. Németh Iván elmondta, hogy számos ország érdeklődik a csepeli nevelőműhely programjai iránt, így az is elképzelhető, hogy a folytatásban több külföldi csapat is érkezik ezekre az összetartásokra. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.