UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-01-20 15:43

Short track: Nógrádi Bence (19) is bekerült az olimpiai keretbe

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

A várakozásoknak megfelelően a férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry, míg a nőknél Jászapáti Petra is bekerült a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpiára utazó magyar keretbe, azonban rajtuk kívül is voltak helyek a csapatban, amelyekre többek mellett utánpótláskorú korcsolyázók is pályáztak. Közülük végül az FTC 19 éves versenyzője, a junior A-s korcsoportba tartozó Nógrádi Bence örülhetett a meghívónak, aki szintén felkerült a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke, Kósa Lajos és a magyar short track-válogatott edzője és menedzsere, Bánhidi Ákos által csütörtök délelőtt ismertetett listára.

Nógrádi Bence is utazhat Pekingbe Forrás: szepi.hu
Nógrádi Bence is utazhat Pekingbe Forrás: szepi.hu
A fiatal versenyző meghívója egyáltalán nem meglepetés, hiszen már évek óta viseli a nemzeti színeket: korábban a korosztályos válogatottnak is meghatározó tagja volt, az utóbbi időben azonban már a felnőttek között bizonyít. Ezt jól mutatja, hogy tavaly ősszel az olimpiai kvótákról döntő világkupa-sorozatban is fontos eleme tudott lenni a magyar csapatnak, több éremszerzésben is tevékenyen részt vett. Az első világkupa-állomást épp a közelgő olimpia helyszínén, Pekingben rendezték meg, amelyen az 5000 méteres férfiváltó tagjaként (a döntőben is jégre állva) szerzett ezüstérmet az ifjú versenyző, de a japán állomáson (Nagojában), a hazai versenyen Debrecenben és az utolsó megállón, a hollandiai Dordrechtben is bronzérmet akasztottak a nyakába. Az eredmények alapján tehát joggal bízhatnak a jó produkcióban a magyarok, amihez az ifjú Nógrádi is hozzájárulhat abban a számban, amiben négy évvel ezelőtt hazánk az első téli olimpiai aranyérmét szerezte. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.