UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-01-20 14:15

Vízilabda: főszerepet kaptak a tinédzserek a női ob I rangadóján

Hajdú Kata 15 évesen remekelt az UVSE női vízilabdacsapatában a Dunaújváros elleni ob I-es rangadón, és mellette is akadtak kimagasló teljesítményt nyújtó utánpótláskorúak.

Három ifjúsági és három serdülőkorú játékossal a keretében fogadta az UVSE a Dunaújvárost a női vízilabda ob I szerdai rangadóján.

Hajdú Kata 15 évesen remekelt a Dunaújváros ellen Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Hajdú Kata 15 évesen remekelt a Dunaújváros ellen Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Benczur Márton hazai csapatában Hajdú Kata 15, Mácsai Eszter és a második számú kapus, Golopencza Szonja 16 évesen volt ott, mellettük Aubéli Tekla, Kóka Zelma, valamint Szegedi Panni jelentette még a korosztályos bajnokságban is érdekelt különítményt. Az utánpótláskorúak szerepeltetése persze nem új keletű dolog az UVSE-ben, a vezetőedző bízik a fiatalokban: Aubéli és Szegedi már tavaly is fontos láncszemét képezte a gárdának. A másik oldalon egyedül Sümegi Nóra volt az a játékos, aki 2003-as születésűként még az ifjúsági bajnokságban is jeleskedik, így a rutin bár a Dunaújváros mellett szólt, Mihók Attila vezetőedző családi okok miatt kihagyta a mérkőzést – erre a találkozóra Fülöp Tibor vette át az irányítást.
Mácsai Eszter (11) két góllal is segítette a csapatát Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Mácsai Eszter (11) két góllal is segítette a csapatát Fotó: Varga Jennifer/UVSE
A küzdelmes, esetenként túlzottan is harcias meccsen már az első negyedben kilenc gól született. Az utánpótláskorúak közül Mácsai Eszter a csapata ötödik gólját lőtte az első felvonás végén, miután Aubéli emberelőnyt harcolt ki (5–3), a második negyedben pedig Aubéli és Szegedi is góllal járult hozzá, hogy az UVSE meglépjen, és a harmadik nyolc percben már néggyel vezessen (11–7). A negyedik negyed 12–10-zel kezdődött, de nem lett nagyon izgalmas a mérkőzés vége, mert a hazai tinédzserek gondoskodtak a biztos győzelemről. A korát meghazudtoló érettséggel játszó Hajdú Kata kétszer is beköszönt, a 16–13-as végeredményt pedig Mácsai állította be. Az összecsapás keménységéről sokat elárul, hogy a négy kiállítás mellett hat játékos pontozódott ki. Győzelmével az UVSE egy pontra közelítette meg a listavezető Ferencvárost, a Dunaújváros a harmadik helyen áll.

VÍZILABDA E.ON OB I, NŐK, 9. FORDULÓ UVSE-Hunguest Hotels–Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics 16–13 (5–4, 5–3, 2–3, 4–3) G:    Keszthelyi-Nagy, Faragó K. 3-3, Mácsai, Hajdú K., Rybanska 2-2, Ábel-Antal, Aubéli, Peresztegi-Nagy, Szegedi, ill. Szilágyi D. 4, Gurisatti 3, Garda, Mucsy 2-2, Szellák, Mahieu

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.