UtánpótlásSport
2024. február 29.
  • instagram
KADÉT ÉS JUNIOR VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÁPOLY)
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2022-01-23 14:42

Megismételné a tavalyi sikereit

Tavaly remek szezont zárt Kovács-Seres Hunor, a junior nyílt vízi Európa-bajnokságon aranyérmes lett. A 15 éves, Mol Alapítvány által támogatott dunaújvárosi úszóval beszélgettünk.

Kétezerhuszonegyben ismét az éremtáblázat élén végzett a junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Ebből alaposan kivette a részét a Dunaújvárosi KSE mindössze 15 éves versenyzője, Kovács-Seres Hunor is, aki aranyérmes lett öt kilométeren, az U16-os váltó tagjaként pedig negyedik helyezést ért el.

Kovács-Seres Hunor remekelt tavaly, az idén folytatná Forrás: Dunaújváros Online
Kovács-Seres Hunor remekelt tavaly, az idén folytatná Forrás: Dunaújváros Online
„Emlékszem, a verseny előtt néztük az Európa-ranglistát, az alapján már sejtettük, hogy ott lehetek az élmezőnyben – kezdte az Utánpótlássportnak Kovács-Seres Hunor. – A jó esélyek ellenére győzelemre nem számítottam, de természetesen nagyon örültem neki.” Még hivatalosan csak a serdülőkorosztályba tartozik, de már most tizenkilencszeres magyar bajnoknak mondhatja magát, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a hosszabb medencés távokon és nyílt vízen is a legjobbak közé tartozik. Azt mondja, amíg csak lehet, szeretné párhuzamosan csinálni a kettőt, de tudja, a felnőttkorosztályhoz érve lehet, hogy választania kell majd. A dunaújvárosi sportoló a kezdetekről is beszélt, elmesélte, miként került kapcsolatba a vízzel. „Már három éves koromban megtörtént a találkozás, édesanyám vitt le először. Nagyon megszerettem az egész környezetet meg a vizet, élveztem az edzéseket és persze a sikerek is előre vittek, először tíz esztendősen nyertem magyar bajnokságot.” Hunor éppen pénteken utazott el a három hetes thaiföldi melegégövi edzőtáborba, ahol megalapozná a nyári események sikereit. A mostani túrát pedig tavasszal egy bulgáriai magaslati tréning követi. „Ha minden jól megy, és a járvány nem szól közbe, akkor nyílt vízi Európa- és világbajnokságot, valamint EYOF-ot is rendeznek az idén. Mindhárom versenyen szeretnék jól teljesíteni, az Eb-n pedig megismételni a tavalyi eredményemet.” Ami a hosszabb távú terveket illeti, az olimpiai részvétel a legnagyobb célja, ebben is nagy segítséget jelent neki a Mol Alapítvány támogatása, amelyet új felszerelések vásárlására fordít. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.