UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-01-23 11:48

Ökölvívás: Bertók Róbert szövetségi kapitány elégedett az U22-es válogatott felküszélésével

A héten az újpesti Madárfészek-akadémián készül a felnőtt mellett az U22-es ökölvívó-válogatott is. Ennek kapcsán nyilatkozott Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Egyelőre a február nyolcadikán kezdődő Bocskai-emlékversenyre készül fővárosi edzőtáborában az ökölvívó-válogatott, amelynek U22-es részlege már elsősorban a márciusi, poreci Európa-bajnokságra fókuszál. A korosztályos együttes kiegészült két 16 éves ígérettel, a tavalyi, grúziai junior Eb-n győztes Oláh Leventével és bronzérmes Gémes Leventével.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
„Délelőttönként állóképességi és robbanékony erőfejlesztő gyakorlatokat végzünk közösen. A délutáni edzéseken a rengeteg technikai és taktikai fejlesztés történik mind szermunka, mind kesztyűs gyakorlatok keretében. A táborban részt vevő versenyzők jó állapotban vannak, és készen állnak a jövő heti brazilok elleni kesztyűzésre is. Az U22-es Európa-bajnokságig, valamint a felnőtt Eb rajtjáig még sok teendőnk van. Arra számítok, hogy egy nagyon kemény, de hasznos hét áll előttünk. Itthoni környezetben tudnak a versenyzőink kesztyűzni a világ egyik legerősebb csapatával, amelyet olimpiai- és világbajnoki érmesek alkotnak.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.