UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-01-24 16:03

Röplabda: „Nem az egyéni címekért dolgozom, hanem hogy jó játékosokat neveljünk” – Nagy Attila

Immáron harmadszor választották meg az év utánpótlásedzőjének a leányszakágban a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szakemberét, Nagy Attilát, aki az eredményeivel abszolút kiérdemelte az elismerést, azonban neki nem a címek a legfontosabbak.

A korosztályos játékosok mellett az utánpótlásedzőket is díjazta az év elején a Magyar Röplabda Szövetség. A leányszakágban a BRSE csapatait vezetőedzőként irányító Nagy Attilát látták 2021 legjobbjának. „Harmadjára kaphattam meg a díjat, ezzel együtt mindig nagy megtiszteltetés, amikor engem választanak az év utánpótlásedzőjének. Nem számítottam rá, hiszen edzőként nem az egyéni címekért dolgozom, hanem hogy minél több tehetséges, képzett röplabdázót neveljünk ki, de persze mindig jól esik, amikor elismerik a munkámat” – nyilatkozta Nagy Attila az Utánpótlássportnak. A kimagasló eredmények is alátámasztják, hogy jó helyre került a díj.

Nagy Attila Forrás: BRSE
Nagy Attila Forrás: BRSE
„Összességében rendkívül sikeres évet zártunk, hiszen a csapataink mind az öt korosztályban bejutottak a döntőbe, míg az U19-ben és U21-ben meg is nyertük azt. Ráadásul mi voltunk az egyetlen hazai klub, amely minden korosztályban finálét játszhatott. A 2020-as év után, amikor nem rendeztek országos döntőket, nagyon örültünk, hogy tavaly ismét ilyen kiváló eredményeket értünk el. Továbbá arra legalább ilyen büszkék vagyunk, hogy ez nem egyedi eset, hanem évről évre az élvonalba tartozunk.” A szakember úgy véli, a fényes sikerek elsősorban a szisztematikus építkezésnek köszönhetők. „Az egykoron megálmodott akadémiai rendszerű munkánk kezd beérni. A képzés minőségében mindenképpen előreléptünk az elmúlt években, illetve többen is röplabdáznak nálunk, ami szintén pozitívum. Szeretnénk, ha közülük minél többen eljutnának a felnőttélvonalig, ugyanis az első csapatunk és a magyar röplabdasport szempontjából egyaránt ez a legfontosabb. Az utánpótlás-bajnokságokban megszerzett sok-sok bajnoki cím és érem csak ekkor ér valamit.” Ráadásul a lányok között a békéscsabai Sinka Dalmát (17) választották az év legjobb utánpótláskorú játékosának. „Dalma az egyik legnagyobb ígéretünk, aki kivételes fizikai adottságokkal van megáldva. Ugyan nem tartozik a legmagasabb játékosok közé, de minden más paraméterben erős. Emellett technikai és taktikai tudásban is megelőzi a korosztályát, szóval bízunk benne, hogy amikor visszatér a sérüléséből, ismét meghatározó tagja lehet a BRSE-nek.” További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.