UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-01-25 12:36

Kézilabda: Kajdon Blanka továbbra is az NB I legeredményesebb játékosai közé tartozik

A férfiak után a nők mezőnyében is összegyűjtöttük a szezon feléhez közeledve, kik tartoznak a legeredményesebb utánpótláskorú játékosok közé a kézilabda NB I-ben. Íme!

Néhány nappal ezelőtt a férfi NB I legjobb fiatal góllövőivel jelentkeztünk, ezúttal a lányokon a sor. A bajnokságban a legtöbb csapat már tizenkét mérkőzést lejátszott, azaz mondhatjuk, az évad közeledik a feléhez.

Kajdon Blankával nehezen bírnak az NB I-es riválisai Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
Kajdon Blankával nehezen bírnak az NB I-es riválisai Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
Az eddigiek alapján kijelenthető, hogy a gólok terén kiemelkedik a mezőnyből a Vasas irányítója, Kajdon Blanka (19), aki tizenkét meccsen hetvenszer talált be, ezzel az összesített rangsorban is az előkelő negyedik helyen áll. Tette ezt úgy, hogy poszttársa, Pénzes Laura sérülése miatt az őszi szezon jelentős részében szinte végigjátszotta a mérkőzéseket. Őt követi a fehérvári balátlövő, Besszer Borbála (19), valamint a juniorválogatott másik irányítója, a dunaújvárosi Farkas Johanna (19), ráadásul ő csak tíz meccsen lehetett a pályán. A legjobb ötbe még az MTK Budapest irányító-átlövője, Koronczai Petra (19), valamint a Vasas beállója, Faragó Luca (19) fért be.

A legeredményesebb utánpótláskorú gólszerzők a női NB I-ben: 1. Kajdon Blanka (19, Vasas) 70 gól/12 meccs 2. Besszer Borbála (19, Alba Fehérvár) 33/11 3. Farkas Johanna (19, Dunaújváros) 29/10 4. Koronczai Petra (19, MTK Budapest) 22/11 5. Faragó Luca (19, Vasas) 20/12 Az mksz.hu statisztikái alapján.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.