UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-01-26 08:55

Asztalitenisz: Barcsai Sophie dominált a Budapest-bajnokságon, februárban már Tunéziában bizonyítana

Bombaformában kezdte a 2022-es versenyszezont a 12 éves Barcsai Sophie, aki fantasztikus teljesítménnyel négy arany- és két bronzérmet szerzett az utánpótlás Budapest-bajnokságon. A Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub játékosa azonban már a közelgő nemzetközi versenyekre fókuszál – Tunéziában és Belgiumban is bízik a hasonló jó formában.

Parádés játékkal rukkolt elő a 12 éves, Angliában élő Barcsai Sophie a korosztályos asztaliteniszezők első országos ranglistaversenyén az új esztendőben. A január harmadik és negyedik hét végéjén az Ormai-csarnokban rendezett Budapest-bajnokságon minden túlzás nélkül tarolt a Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub tehetsége, ugyanis az U13-ban, az U15-ben és U17-ben is győzött egyesben, míg – Dohóczki Nóra oldalán – az U19-es párost egyaránt megnyerte. Emellett a kettősük U17-ben és U15-ben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Barcsai Sophie (jobb oldalon) és az angol edzője, Ken Macleod a Budapest-bajnokság „termésével"
Barcsai Sophie (jobb oldalon) és az angol edzője, Ken Macleod a Budapest-bajnokság „termésével"
„Egyáltalán nem számítottam hasonló remek évkezdetre. A fő célom az volt, hogy a saját korosztályomban, az U13-ban győzzek, de az idősebbek között nem fogalmaztam meg ilyen elvárásokat. Szerencsére szinte végig nagyon jól, stabilan ment a játék, csak az U19-es egyesben volt egyetlen kisebb megingásom, ott a legjobb nyolcban kikaptam Tanács Nóritól. Nagyon örültem az eredményeknek, mindig jó látni, hogy megéri beletenni azt a sok-sok munkát" – nyilatkozta Barcsai az Utánpótlássportnak. Sophie az U15-ös és az U17-ös egyéni verseny elődöntőjében is magabiztosan legyőzte az aktuális ifjúsági országos bajnokot, Molnár Kendrát. Előbbiben 3:0-re, utóbbiban 4:1-re verte klubtársát. „Az idén a legfőbb célom, hogy beverekedjem magam a nyári Európa-bajnokságra utazó serdülőválogatottba. Emiatt a következő időszakban szeretnék minél több rutint gyűjteni a nemzetközi versenyeken. Február első hetében már utazunk a tunéziai WTT-versenyre, majd a hónap közepén Belgiumban lesz a következő hasonló verseny. A ranglistás helyezésem javítása miatt szintén jó lenne meccseket nyerni (Jelenleg a 11. helyen áll az U13-asok világranglistáján – A szerk.). Eközben Magyarországon is szeretnék fejlődni, ebben az Extraligában való szereplés lehetne a következő szint, ehhez most csapatot keresek éppen." Édesapjával, Barcsai Lászlóval közösen azon dolgoznak, hogy mielőbb megtalálják a megfelelő csapatot a felnőttélvonalban, és ebben a női szakágvezető, Türei Ferenc segíti a különleges stílusú, balkezes reménységet. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.