UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-01-26 19:52

Labdarúgás: Csányi Sándor szerint az NB I-es klubok vezetői szabnak gátat a fiatalok beépítésének

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor szerint nem a 12 csapatos bajnokság, hanem az NB I-es klubok vezetőinek gondolkodása szab gátat a magyar fiatalok beépítésének.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjújában – amelynek egyelőre csak az előzetese jelent meg – a magyar futball jelenlegi helyzetéről beszélt. Többek között kiemelte, hogy szerinte nem a 12 csapatos bajnokság, hanem az NB I-es klubok vezetőinek gondolkodása szab gátat a magyar fiatalok beépítésének.

Csányi Sándor Fotó: Tumbász Hédi
Csányi Sándor Fotó: Tumbász Hédi
„Szakemberek azt mutatták ki, hogy nem a tizenkét csapatos bajnokság a gátja a fiatalok beépítésének, hanem az edzők, a sportigazgatók, a tulajdonosok gondolkodása” – idézte Csányi Sándort az M4 Sport a hivatalos oldalán. Az MLSZ elnöke úgy gondolja, rossz vezetési stratégiával dolgoznak a magyar klubok: nem hosszú távú építkezés folyik, hanem a túlélésre játszanak. „Azt gondolom, nem igazán jó a klubok vezetési struktúrája jelenleg, mert van tulajdonos, van edző, néhány esetben van jobban, vagy kevésbé felkészült sportigazgató közöttük, de összességében az edzők az adott bajnokságot, az adott meccset akarják túlélni, nem a hosszú távú építkezést folytatni. A klubok többségénél, hozzá kell tenni. Mert van, akire ez nem igaz.” A sportvezető  továbbá cáfolta az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetői posztjáról másfél év után távozó Fehér Csaba állítását, melyet Fehér a múlt héten a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az MLSZ-től való távozásának okai közé sorolva. A 40-szeres válogatott Fehér arról beszélt, hogy Barczi Róbert sportigazgató elvárta tőle, befolyásos szülőkkel egyeztessen a válogatási elvekkel kapcsolatban. „Ilyenről nincs szó. Egyetlen esetben történt, hogy egy, egyébként a magyar labdarúgásban évtizedek óta vezetőként dolgozó szülő egy adott korosztályba nem engedte el a gyerekét a válogatottba, mert úgy ítélte meg, hogy a gyerek már előbbre tart és eggyel föntebbi korosztályban kellene játszania. Sajnos ez a szülő nem ápolt túl barátságos viszonyt Fehér Csabával, az MLSZ vezetése pedig a konfliktus után fél évvel szerzett erről tudomást. Egy nagyon tehetséges gyerekről van szó, akivel kapcsolatban remélhetőleg néhány napon belül bejelentik, hogy egy nagy európai klub leigazolja. Barczi Róbert leült a szülővel és tisztázták a félreértést, azt gondolom, hogy ez volt a helyes út, nem pedig üzengetni egymásnak fél éven keresztül, hiszen egy tehetséges gyerekről van szó. Az MLSZ kollégái, az utánpótlás-válogatottat összeállító edzők teljesen függetlenek, semmi ilyen jellegű állítás nem igaz, amit Csaba mond, ez az egy eset kivétel volt, de itt is egy szakember szülővel ültünk le” – mondta Csányi Sándor. Az M4 Sport azt írja, a beszélgetésből kiderült, hogy az említett tehetséges fiatal esetében Vancsa Zalánról van szó, akit a Manchester Cityt működtető csoport szerződtethet. A Nemzeti Sport friss hírei szerint előrehaladott tárgyalások zajlanak az angol klub és az MTK Budapest között, és Vancsa Zalánt pénteken már orvosi vizsgálatra várják Manchesterbe. A teljes interjút a 4. fordulóból elhalasztott, csütörtöki Puskás Akadémia–Ferencváros bajnoki előtt mutatja be az M4 Sport – 17.45 órai kezdéssel. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.