UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-02-12 17:36

Asztalitenisz: Molnár Kendra Katarban térhet vissza a nemzetközi porondra

Októberben gyakorlatilag felhagyott az asztalitenisszel a serdülő lányok talán legnagyobb ígérete, a 14 éves Molnár Kendra, majd a három hónapos kihagyása miatt kikerült a válogatottból, végül januárban újra ütőt ragadott, és egyre jobban játszik. Szily György szövetségi edzőt és a fiatal játékost kérdeztük a történtekről.

A Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub 14 éves játékosa, Molnár Kendra az előző évben több kiemelkedő eredménnyel is felhívta magára a figyelmet: ősszel első éves serdülőként óriási bravúrral megnyerte az öt évvel idősebbek, az ifjúságiak országos bajnokságát egyesben, emellett több nemzetközi versenyen is jól szerepelt, például Belgrádban bronzérmet szerzett. Azonban az elmúlt hónapokban szinte teljesen eltűnt, ami az asztaliteniszt illeti.

Molnár Kendra Forrás: MOATSZ
Molnár Kendra Forrás: MOATSZ
„Kendra tavaly októberben bejelentette, hogy ebben az évben már nem fog edzésre járni sem a klubjában, sem a válogatottban, ezt követően majdnem három hónapot teljesen kihagyott, sokáig az is kérdésesnek tűnt, hogy visszatér-e egyáltalán – nyilatkozta Szily György, a serdülő leányválogatott szövetségi edzője az Utánpótlássportnak. – Ugyanakkor decemberben már le kellett adnunk a válogatottnévsort a szövetség vezetésének, hiszen ez alapján nevezzük a játékosokat a külföldi versenyekre. Szóval a bizonytalanság miatt kitettük őt a válogatottból, ezért nem játszott legutóbb Tunéziában, majd a jövő heti belgiumi WTT-versenyre sem utazik velünk. Eközben januárban újra elkezdett játszani, de eleinte nagyon látszott rajta a hosszú kihagyás, viszont mostanra kezdi visszanyerni a formáját. Ha így folytatja, és beleteszi a munkát, vissza fog kerülni a válogatottba. Várhatóan a márciusi katari versenyen már újra játszhat nemzetközi szinten is." Visszatérése után a januári Budapest-bajnokságon három aranyérmet szerzett (U19-ben egyesben, U17-ben és U15-ben párosban). „Nyilvánvalóan, amit Kendra tavaly megcsinált, nem lehet rendszeresen elsütni, hiszen cserben hagyja a páros partnerét és a klubját egyaránt – például kihagyta az országos csapatbajnokságokat. Azzal is tisztában vagyok, hogy serdülőként nem várható el az profi hozzáállás tőle, mint egy felnőtt játékostól. Mindent egybevéve, ha Kendra komolyan veszi a pingpongot, mindenképpen számolnék vele a válogatottban, mert a tehetsége és a játéktudása alapján abszolút megérdemelné" – fogalmazott a tréner.
Molnár Kendra Forrás: MOATSZ
Molnár Kendra Forrás: MOATSZ
Molnár a 17. helyen áll a nemzetközi rangsorban, ezzel jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar játékos a serdülő leány-világranglistán, aki így nyilatkozott honlapunknak a történtekről. „Sok nehézség hátráltatott tavaly, hiszen tavasszal nagyon nehezen tudtam kilábalni a koronavírus-fertőzésből, szövődményeim lettek, amelyek hónapokig gyötörtek, közben fokozatosan elkezdtem edzeni, de közben sérülésekkel is bajlódtam, a vállammal már régóta szenvedek. Majd, amikor elkezdtem újra jó formában játszani, nem vittek ki végül az Európa-bajnokságra, ráadásul mindezt úgy, hogy már 2020-ban is az utolsó pillanatban maradtam le az Eb-ről. Ez abszolút meghatározta a következő hónapokat utána, lelkileg nehezen lendültem túl rajta, sokszor nem volt meg a motivációm, és bár az ifi ob-t megnyertem, összességében hullámzóan játszottam ősszel. Úgy véltem, kell némi pihenő mind fizikailag, mind mentálisan. Emiatt felfüggesztettek a válogatottban. Januárban újra belevágtam a munkába, ismét motivált vagyok, és megvannak a céljaim: szeretnék bekerülni a legjobb tízbe a világranglistán, és utolsó éves serdülőként mindenképpen az Európa-bajnoki indulás a fő célom" – mondta Kendra. További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.