UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-02-20 09:00

Asztalitenisz: Barcsai Sophie bronzérmes az U13-asok között a belgiumi nemzetközi versenyen

A Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub játékosa, Barcsai Sophie az elődöntőig jutott egyesben az U13-asok mezőnyében a belgiumi Spában zajló nemzetközi versenyen, így a február eleji tunéziai viadal után ismét felállhatott a dobogóra a WTT-sorozatában.

Barcsai Sophie az idei második korosztályos nemzetközi versenyen sem maradt adós a jó teljesítménnyel. A Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub 13 éves tehetsége ezúttal a belgiumi Spában remekelt, az U13-asok között egészen az elődöntőig menetelt egyesben.

Barcsai Sophie a harmadik helyen végzett az U13-asok között Belgiumban Forrás: WTT
Barcsai Sophie a harmadik helyen végzett az U13-asok között Belgiumban Forrás: WTT
A korosztályos világranglista negyedik helyén álló magyar lány előbb két magabiztos győzelemmel abszolválta a selejtezőcsoportját, majd a 32-es főtáblán első kiemeltként folytathatta, így csak a nyolcaddöntőben kellett becsatlakoznia küzdelmekbe. A legjobb 16 között Barcsai 3:2-re verte a román Alexandra-Maria Dicut, ezt követően a hazai környezetben játszó, belga Lessia Lewyckyj várt rá a negyeddöntőben, akit négy játszmában legyőzött. A döntőbe jutásért a francia Nina Elsa Guo Zheng már túl nagy falatnak bizonyult (3:0), ezzel Sophie végül a harmadik helyen végzett, és 2022-ben már a második dobogós helyezését szerezte meg nemzetközi szinten. Két héttel korábban, Tunéziában az U15-ösök mezőnyében lett szintén bronzérmes. Eközben az U17-es lányok versenyében a mieink közül Nagy Judit, Szosznyák Emma és Volentics Anna jutott fel a főtáblára. Nagy és Szosznyák az első, Volentics a második fordulóban búcsúzott. Vasárnap rendezik az U15-ösök és az U19-esek főtáblás szakaszát. A serdülők között Nagy Rebeka, Barcsai Sophie, Szuhanyik Gréta és Nagy Judit is túljutott a selejtezőn, míg az ifik versenyében Tölgyes Dorottya, Szosznyák Emma és Volentics Anna szereplését figyelhetjük a zárónapon. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.