UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-03-21 08:54

Birkózás: Lőrincz Viktor új szerepkörben, az U23-asok szakvezetőjeként debütált a plovdivi korosztályos Eb-n

Eredményesen mutatkozott be az U23-as kötöttfogású birkózó-válogatott élén Lőrincz Viktor, hiszen az olimpiai ezüstérmes tanítványai két arany- és egy bronzérmet szereztek a plovdivi korosztályos Európa-bajnokságon.

Kiválóan szerepeltek a magyar fiatalok a Plovdivban rendezett U23-as birkózó Európa-bajnokságon. A mieink három arany-, két ezüst- és öt bronzérmet, vagyis összesen tíz dobogós helyezést szereztek a korosztályos kontinensviadalon.

Lőrincz Viktor sikeresen debütált edzőként az U23-as Eb-n Forrás: UWW / MBSZ
Lőrincz Viktor sikeresen debütált edzőként az U23-as Eb-n Forrás: UWW / MBSZ
A korosztályos kötöttfogású válogatott élén most debütált a nemrégiben kinevezett új tréner, Lőrincz Viktor. Ráadásul remekül sikerült az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok klasszis edzői bemutatkozása, ugyanis az általa vezetett fogásnem képviselői oroszlánrészt vállaltak a magyar sikerekből: Takács István (87 kg, Budapesti Honvéd) és Vitek Dárius (130 kg, Budapesti Honvéd) sem talált legyőzőre Bulgáriában, ezzel mindketten az első helyen végeztek, míg Klányi Krisztofer (77 kg, Dorogi AC) harmadikként zárta a küzdelmeket. „Eleinte fura érzések kavarogtak bennem amiatt, hogy ezúttal nem a szőnyegen küzdök, hanem kívülről kell a meglátásaimmal segítenem a versenyzőket. Ugyanakkor nagyon jól érzem magam az új szerepkörben, és annak külön örülök, hogy a fiúk ilyen jól teljesítettek az Eb-n. Sokat kell még tanulnom edzőként, de szerencsére felkészült, tapasztalt kollégák vesznek körül, minden szempontból komoly kihívás" – nyilatkozta Lőrincz az Utánpótlássportnak, akit a kötöttfogású-válogatott irányításában az ESMTK szakembere, Kliment László segít. Az érmek mellett Kecskeméti Krisztián (60 kg, Ceglédi VSE) és Tösmagi Attila (72 kg, ESMTK) révén két ötödik helyet is begyűjtött a magyar csapat. „Az Eb előtt két éremre számítottam a srácoktól, és ennek fényében abszolút megleptek, pozitív értelemben. Fegyelmezetten birkóztak, végig követték a taktikai utasításokat, így összességben elégedetten és büszkén tértünk haza Plovdivból. Takács István és Vitek Dárius két arany önmagában parádés, ezt Klányi Krisztofernek sikerült még egy bronzzal megfejelni, sőt a két ötödik hely miatt minimális hiányérzet maradt bennem. Kecskeméti Krisztán és Tösmagi Attila is fájó vereséget szenvedett a harmadik helyért, de elmondtam nekik, hogy ne csüggedjenek, majd ősszel az U23-as vébén javíthatnak, és ott ugyanúgy meglehet az esélyük felállni a dobogóra. A tehetségeink közül Dárius és Krisztián a közelgő, budapesti felnőtt Eb-n szintén bizonyíthat, eközben Attila még csak juniorkorú, ezáltal rá a saját korosztályában is nagy feladatok várnak idén." Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.