UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-03-22 16:35

Short track: Schönborn Melinda a második magyar érmet szerezte a téli EYOF-on

Somodi Maja hétfői, 1500 méteren megszerzett ezüstérme után kedden sem maradt medál nélkül a magyar csapat a finnországi EYOF-on: az MTK Budapest 17 éves rövid pályás gyorskorcsolyázója, Schönborn Melinda a második helyet szerezte meg az 500 méteres számban.

Alig volt időnk megünnepelni a hétfői magyar ezüstérmet, máris a következőnek tapsolhattunk: Somodi Maja hétfői sikere után kedden Schönborn Melinda is felállhatott a short trackes mezőny dobogójának második fokára.

Schönborn Melinda az EYOF második magyar érmét szerezte meg kedden Fotó: Magyarock
Schönborn Melinda az EYOF második magyar érmét szerezte meg kedden Fotó: Magyarock
A keddi versenynapon a legrövidebb, 500 méteres távon mérették meg magukat a rövid pályás gyorskorcsolyázók. A fiúk között Granasztói Ádám és Czank-Varga Benjámin egyaránt magabiztosan kezdte a versenyzést, előfutamaikat mindketten megnyerték. A negyeddöntőben Czank-Vargát lökés miatt kizárták (összesítésben a 20. lett), míg Granasztói a második helyen jutott tovább; az FTC 16 éves versenyzője az elődöntőben sajnos nem tudta tartani a lépést a három éllovassal, a negyedik hely pedig B-döntőt eredményezett számára. Abban viszont remekül korcsolyázott, ő volt a leggyorsabb, így a futam megnyerésével összesítésben az 5. helyet szerezte meg. A lányok mezőnyében – a fiúkhoz hasonlóan – mindkét magyar induló győzelemmel kezdett az előfutamok során. A negyeddöntőből Somodi Majának már nem sikerült a továbbjutás (a harmadik helyet szerezte meg), Schönborn Melinda viszont nem lassított, a mezőny leggyorsabb idejével kvalifikálta magát az elődöntőbe, majd abból szintén futamgyőztesként az A jelű fináléba. A nagydöntőben végül egyedül az 1500 méteres számot hétfőn megnyerő – abban Somodit megelőző – , holland Zoe Deltrap tudta felülmúlni, így ezüstérem került a fiatal nyakába – a 2022-es téli EYOF második magyar medálja. A magyar fiatalok nemcsak egyéniben, csapatban is érdekeltek voltak kedden: bár a 3000 méteres vegyesváltó a mezőny leggyorsabb idejével jutott hétfőn az elődöntőbe, abban végül a harmadik helyen végzett, így a B-döntőre készülhet a kvartett. Részletes eredmények ITT olvashatók. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.