UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-03-23 19:06

Sportlövészet: a junior Eb-n is megmutatkozott a magyar utánpótlás ereje

Győrik Csaba szövetségi kapitány az egyéni aranyat szerző Bajos Gitta és Jákó Miriam mellett a kiválóan teljesítő Eb-újoncokat is méltatta a juniorkorú sportlövők norvégiai kontinensviadala után.

A norvégiai Hamarban rendezett 10 méteres junior Európa-bajnokságon pazarul szerepelt a magyar válogatott, és három nap alatt három arany-, egy ezüst-, valamint négy bronzérmet érdemelt ki. Ezzel az éremtáblázat második helyén végzett (a legtöbb éremmel) az olaszok mögött.

A junior Eb-n is megmutatkozott a magyar utánpótlás ereje Forrás: MSSZ
A junior Eb-n is megmutatkozott a magyar utánpótlás ereje Forrás: MSSZ
Az egyéni versenyben Bajos Gitta légpuskával, Jákó Miriam légpisztollyal szerzett egyéni Európa-bajnoki, míg a légpuskás Nagybányai-Nagy Anna bronzéremnek örülhetett. A folytatásban Bajos Csendes Dáviddal ezüstöt, Jákó Nagy Bálinttal bronzot könyvelhetett el mixben, zárásként pedig Eb-győztes lett a leány légpuskás csapat (Bajos, Nagybányai-Nagy, Tóth Anna), és bronzérmes a leány légpisztolyos (Jákó, Szakács Tünde, Varga-Zalay Babett), valamint a fiú légpuskás (Csendes, Kálmán Bálint, Klenczner Márton) együttes. Győrik Csaba szövetségi kapitány a kontinensviadal előtt hat-hét érmet várt a magyaroktól, ám ebbe beletartoztak a felnőtt Eb-vel kapcsolatos reményei is. Nos, a felnőttek viadala csütörtökön kezdődik, de a magyarok már nyolc dobogós helyezésnél tartanak. Nem meglepő tehát, hogy elégedetten értékelt a szakember. „Parádésan lőttek a fiatalok – kezdi Győrik Csaba. – A legnagyobb örömöt számomra az jelentette, hogy a versenyzőink nagyon támogató, összetartó közösséget alkottak. Az érmek ráadásul szenzációs eredményekkel párosultak. Külön dicséretes, hogy nemcsak a fiatalok között rutinosnak mondható, felnőtt Eb-érmes Bajos Gitta szerepelt kiválóan, hanem az életük első Európa-bajnokságán járó versenyzők is, mint Nagybányai-Nagy Anna, Csendes Dávid vagy Nagy Bálint. Bajos Gitta és Jákó Miriam teljesítménye így is kiemelkedik. Hatalmas fegyvertény, hogy egyéni olimpiai számban tudtak nyerni, a mixben és a csapatversenyben elért sikerek pedig júl mutatják az utánpótlásunk erejét.” A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.