UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-03-24 11:17

Nyílt vízi úszás: értékes helyezéseket szereztek a magyar fiatalok az eilati Ek-versenyen

A férfiak között Sárkány Zalán az ötödik, a lányok mezőnyében Varga Zsófia a hatodik helyen zárt 5 kilométeren az év első nyílt vízi Európa-kupa viadalán Izraelben, miközben mellettük a többi magyar utánpótláskorú versenyző is kiválóan szerepelt.

Az öt kilométeres versenyeket rendezték szerdán a nyílt vízi úszók idei első Európa-kupa állomásán az izraeli Eilatban. Örömteli, hogy a számban két magyar érem is született, Rasovszky Kristóf és Vas Luca is harmadikként ért célba. Mellettük, mögöttük pedig az utánpótláskorúak is nagyszerűen teljesítettek.

Sárkány Zalán Forrás: MÚSZ
Sárkány Zalán Forrás: MÚSZ
A férfiak között ötödikként zárt Sárkány Zalán (18), őt két helyezéssel később követte Kovács-Seres Hunor (16), míg Pintér Ádám (17) a kilencedik lett. A nők mezőnyében Varga Zsófia (16) a hatodik, Nett Vivien (15) pedig a szintén értékes kilencedik helyet szerezte meg. A csütörtöki 10 kilométeres, vb-kvalifikáció szempontjából is releváns számban sem szerepeltek rosszul a fiatalok: a férfiak mezőnyében – amelyben Rasovszky győzött – Sárkány a nyolcadik, a nők között Fábián Bettina a tizedik lett. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.