UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-09 16:04

Sokszor későn eszmélt a győri vb-n az U18-as leány jégkorong-válogatott

Egy győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen zárta a magyar jégkorong-válogatott a győri U18-as I/A csoportos leány-világbajnokságot. A torna után az együttes legjobbjának választott Metzler Regina értékelt.

„Nem álom, hanem realitás az éremszerzés!” – ezzel a jelszóval kezdte a magyar válogatott a Győrben tartott U18-as, I/A csoportos leány jégkorongvébét, amelyet az eredeti, januári időpont helyett toltak április elejére. A dobogós reményeket az is erősíthette, hogy a szlovákok automatikus A csoportba kerülése miatt (az oroszokat kizárták onnan) hat helyett csupán öt együttes vett részt a magyarországi tornán. A rajt nem is sikerülhetett volna jobban Bedő Botond együttesének, amely a fizikailag mindig erős norvégoknak kiütéses, 7–1-es sikerrel szegte kedvét a nyitó napon – ezek után nem csoda, hogy az egy évvel ezelőtt feljutó északiak győzelem nélkül az utolsó helyen zártak. A második összecsapáson nem jött össze az újabb siker: a franciák ellen későn ébredt a magyar csapat, s az utolsó harmadban hajrázott ugyan, de képtelen volt ledolgozni három gólos hátrányát, így 3–2-re kikapott. Mindezt csütörtökön az olaszok elleni, hosszabbításban elszenvedett vereség követte (1–2), majd, mint azt megírtuk, az akkor már biztosan feljutó japánokkal szemben nem volt esély kiharcolna a dobogót.

Metzler Reginát választották a legjobb magyarnak a győri vb-n Fotó: Madarász Milán/MJSZ
Metzler Reginát választották a legjobb magyarnak a győri vb-n Fotó: Madarász Milán/MJSZ
A torna végén a magyar csapat legjobbjának választott Metzler Regina nyilatkozott az Utánpótlássportnak, aki elmondta, hogy az utolsó összecsapást elővigyázatosságból hagyta ki. „Az olaszok ellen kaptam egy csúnya ütközést, és bár még nem biztos, de agyrázkódásgyanús az állapotom. Nem szabad ilyenkor kockáztatni, most a pihentetés volt a fontosabb. A tornát egyébként nagyon jól kezdtük, ám a folytatásban sok hibát követtünk el, nem tudtunk eléggé összeállni, pedig azt gondolom, hogy nyerhető meccseink voltak. Sokszor későn eszméltünk sajnos, és csak futottunk az eredmények után. Csalódott volt mindenki a csapatból, a végén főleg a 2004-es születésűek, akiknek ez volt az utolsó lehetőségük korosztályos világbajnokságon szerepelni. Büszkeséggel töltött el és nagyon örültem annak, hogy engem láttak a legjobb magyar játékosnak, bár kicsit furcsa volt a végén hokis cucc nélkül átvenni ezt a díjat…” A magyar válogatott jövőre is az I/A, vagyis az A csoport után közvetlenül következő divízióban mérethetik meg magát.

U18-as divízió I/A leány jégkorong-világbajnokság, Győr A magyar csapat eredményei: Magyarország–Norvégia 7–1, Magyarország– Franciaország 2–3, Magyarország–Olaszország 1–2 – h.u., Magyarország–Japán 0–7 A világbajnokság végeredménye: 1. Japán 12 pont, 2. Franciaország 8, 3. Olaszország 5, 4. Magyarország 4, 5. Norvégia 1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.