UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-04-10 17:55

Veres Laura megtalálta a számításait a Duna Arénában, és a júniusi, budapesti úszóvébére készül

Az olimpikon és váltóban felnőtt Eb-ezüstérmes, 16 esztendős Veres Laura a nyár végén váltott klubot, Gyuláról az UTE-ba igazolt, most pedig már csak előre tekint, a közelgő országos bajnokságra és a nyári, hazai rendezésű világbajnokságra készül.

A még mindig csak 16 éves Veres Laura tavaly márciusban az országos bajnokságon versenyezhetett először a Duna Arénában, és ezt a premiert azzal tette emlékezetessé, hogy az országos bajnokságon az olimpiai bajnok Hosszú Katinkát is megelőzve megnyerte a 200 gyors döntőjét. Azóta már nem csak „vendégként” jár az ország első számú uszodájába, mivel a nyár végén az UTE-ba igazolt, Virth Balázs csapatában készül, többek között Milák Kristóf és Kapás Boglárka mellett.

Veres Laura úgy érezte, mindenképpen váltania kell, ezért igazolt az UTE-ba, ahol Virth Balázs elitcsapatában készül Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Veres Laura úgy érezte, mindenképpen váltania kell, ezért igazolt az UTE-ba, ahol Virth Balázs elitcsapatában készül Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
„Nincs mit szépíteni a dolgon, el kellett jönnöm Gyuláról, mert az ottani edzőmmel, Tóth Andrással menthetetlenül megromlott a kapcsolatom. Halvány esélyt sem láttam arra, hogy egyszer talán változás következhet be, de ezt a környezetem is így látta. Ha maradok, és beletörődöm sorsomba, valószínűleg hátat fordítottam volna a versenyzésnek, pedig az úszásért sok áldozatot hoztam. Le kellett zárnom egy korszakot, a családi otthont fővárosi kollégiumi szobára váltani, megbarátkozni Budapest nyüzsgésével és forgalmával, de ennek így kellett lennie” – mondta Veres Laura az SzPress Hírszolgálatnak. Az idei felkészülés eddig nem alakult számára zökkenőmentesen, mivel a thaiföldi melegégövi edzőtábor feladatait pozitív koronavírusteszt és a tíznapos karantén miatt csak alig-alig tudta teljesíteni. A következő, háromhetes tenerifei „kiránduláson” azonban behozta a lemaradását, és jó irányba halad a felkészülése, ami az április 20-án kezdődő felnőtt országos bajnokság előtt elengedhetetlen. „Elsősorban kétszáz gyorson szeretnék jól szerepelni, ami együtt járhat a bajnoki címem megvédésével is, de ez a thaiföldi kényszerszünet miatt most a tavalyinál nehezebb feladatnak tűnik. Száz gyorson is rajtkőre állok, de szerepem lesz az UTE két vagy három váltójában is. Nem könnyű megjósolni, hogy mire vihetem a júniusi budapesti világbajnokságon, és hogy harmadszor is büszkén távozhatok-e a Duna Arénából. Ehhez először is a részvételhez szükséges szinteket kell teljesíteni, aztán jól meggondolni, hogy a jóslatokkal meddig merészkedhetek. Most azt mondom, hogy a világbajnokságon a döntőbe jutás csodálatos teljesítmény lenne, de mivel még csak 16 esztendős vagyok, a jövőben sok nagy megméretés várhat rám. Például a vb utáni Európa-bajnokság, amelyet Rómában rendeznek. Oda örömmel térnék vissza, mert a tavalyi junior Európa-bajnokságon ott lehettem a 4x200 méteres gyorsváltóban az aranyérmes magyar négyesnek a tagja.”   További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.