UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-11 12:45

Kiegyenlített I/B-világbajnokság vár az U18-as jégkorong-válogatottra

Megkezdte a közvetlen felkészült az U18-as válogatott az olaszországi Asiagóban április 25-én startoló divízió I/A-világbajnokságra. A nemzeti együttes szövetségi edzője, Svasznek Bence elmondta, kiélezett tornára számít.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
„Hosszú szezonon vannak túl a játékosok, megterhelő volt a bajnoki sorozat, ezért meg kell őriznünk a frissességüket. Kiegyensúlyozott világbajnokságra számítunk, az ukránokat régen nem láttuk, az osztrákokat és a szlovénokat ellenben jól ismerjük, ők is erősek, legalább olyan szinten vannak, mint ma. Az olaszokat talán előzzük egy picit, a lengyeleknek viszont tavaly nagyon jó gárdájuk volt” – mondta el Svasznek Bence az U18-as válogatott szövetségi edzője az MJSZ-nek. Múlt pénteken találkozott először a keret és egészen huszadikáig Székesfehérváron készül, akkor veszi az irányt Asiago felé. A játékosok arról beszéltek az MJSZ videójában, hogy mekkora harc várható a csapatba kerülésért.

Az U18-as I/B-világbajnokság magyar programja: Április 25., 16: Szlovénia–Magyarország Április 26., 12:30: Magyarország–Lengyelország Április 27.: szünnap Április 28., 12:30: Magyarország–Ausztria Április 29., 16: Magyarország–Ukrajna Április 30.: szünnap Május 1., 19:30: Magyarország–Olaszország

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.