UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-15 09:00

A Budapest JA, az Ocskay-akadémia és az Újpest is aranyérmet ünnepelhetett a korosztályos jégkorong-bajnokságokban

Mindhárom korosztályos bajnoki finálé (U21, U18, U16) nagy csatát hozott: végül Budapesten két-, Székesfehérváron pedig egy aranyéremnek örülhettek.

Végre egy olyan szezont zárhat a hazai jégkorong-utánpótlás, amelybe érdembe nem szól bele a koronavírus-járvány. A korosztályos bajnoki döntőkben látszott, hogy ki vannak éhezve a játékosok ezekre a csatákra, hiszen kiélezett küzdelemben dőltek el a finálék.

Az U21-es bajnoki döntőben a Budapest JA örülhetett Forrás: Budapest Jégkorong Akadémia
Az U21-es bajnoki döntőben a Budapest JA örülhetett Forrás: Budapest Jégkorong Akadémia
Az U21-esek mezőnyében az utánpótlásligákban már klasszikusnak mondható Ocskay-akadémia–Budapest JA párharcban dőlt el az aranyérem sorsa. Fordulatos csatában jutottak el 3:3-ig, a mindent eldöntő hetedik meccsig, amely „természetesen” hosszabbításba torkollt: akkor érkezett az aktuális Erste Liga-szezon legeredményesebb játékosa, Schlekmann Márk, akinek a találata bajnoki címet ért a Budapest Jégkorong Akadémiának. A legsimább döntőt az U18-asok között rendezték. Az Ifj. Ocskay Gábor NJA gárdája az első két meccset megnyerte, és bár a harmadik felvonáson szépített a DVTK Jegesmedvék, újabb győzelemre már nem futotta a miskolciaktól. A Fehérvár 4:1-es összesítéssel húzta be a finálét. Az U16-osok között elég volt csak három összecsapást nyerni az elsőségért, de az U21-esek hasonlóan a Budapest JA és az Újpest ezúttal is maximálisan kijátszotta a párharcot, az ötödik meccsen dőlt el a csata. Ám a fináléban nem volt sok kérdés, a vendég lilák 4–0-ra győztek a Kisstadionban, így az idén Újpesten sem maradtak bajnoki cím nélkül. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.