UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-04-17 20:52

Asztalitenisz: Lei Balázs és Barcsai Sophie győzött egyesben a mohácsi serdülő országos bajnokságon

A fiúk mezőnyében az Ambrus Asztalitenisz Akadémia játékosa, Lei Balázs, míg a lányok között a Statisztika UAK fiatalja, Barcsai Sophie egyaránt három-három aranyérmet szerzett a Mohácson rendezett serdülő és újonc országos bajnokságon.

Csütörtöktől szombatig Mohácson tartották a legjobb hazai serdülő- és újonckorú asztaliteniszezők legrangosabb versengését, az országos bajnokságot.

Barcsai Sophie három aranyérmet nyert a mohácsi serdülő és újonc ob-n
Barcsai Sophie három aranyérmet nyert a mohácsi serdülő és újonc ob-n
A viadal az U13-as és az U11-es küzdelmekkel kezdődött, és egyesben mind a négy kategóriában érvényesült a papírforma, vagyis az első helyen kiemelt játékos győzött. Az U13-asok versenyében Gergely Márk (Szombathelyi AKS) és Barcsai Sophie (Statisztika UAK) diadalmaskodott, míg a fiatalabbak között Vámosi Benjaminé (KSI) és Fazekas Lizetté (High Life Sportegyesület) lett az aranyérem. Párosban Barcsai duplázott Dohóczki Nóra (Statisztika UAK) oldalán, illetve Fegyver Zsombor (KSI) és Lindner Zétény (Városi Sportegyesület Dunakeszi) is bajnoki címet zsebelt be. Ezután a serdülő vegyes párosok versenyével folytatták: itt is a legesélyesebb kettős nyert, ugyanis az első helyen rangsorol Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) és Molnár Kendra (Statisztika UAK) állhatott a dobogó tetejére. Szombaton ezt követte a nemenkénti párosviadal, ahol ismét Lei és Molnár ünnepelhetett. Előbbi – Cseri Ádámmal (KSI) párban – szettveszteség nélkül átgázolt a mezőnyön, miközben Molnár és Polónyi Nóra (Kecskeméti Spartacus) egysége mindössze egyetlen játszmát bukott el, és szintén első helyen végzett. Végül az egyes versenyszámokkal zárult a korosztályos bajnokság: a közelmúltban a nemzetközi porondon is remeklő Lei feltette a koronát egész hét végi teljesítményére, és harmadik aranyérmét is begyűjtötte, a fináléban 3:2-re múlta felül Kizakisz Georgiosz Nikolaoszt (Yorgos SE). A lányok között szintén triplázást láthatott a mohácsi közönség, ugyanakkor ez már akkor biztossá vált, amikor kiderült, hogy Barcsai Sophie és Molnár Kendra vívja a döntőt. A végső sikert végül a két évvel fiatalabb Barcsai kaparintotta meg ötjátszmás, nagy csatában. Egy héttel ezelőtt Gödöllőn és az Ormai-csarnokban rendezték az U19-esek és az U17-esek országos bajnokságát. Huzsvár Erik (KSI) három elsőséget is begyűjtött az idősebbek között, míg a serdülőkorú Molnár Kendra – a tavalyi bravúrsikere után – címet védett az ifik versengésében. A két évvel fiatalabbak kategóriájában a soltvadkerti Lei Balázs (egyes és fiú párosban Cseri Ádámmal) és a Statisztika reménysége, Hudák Dorina (egyes és vegyes párosban Szabó Ákossal) is duplázott. A korosztályos ob legeredményesebb klubjaként a Statisztika játékosai kilenc aranyéremből vették ki a részüket. A Marczibányi tériek mögött a KSI hat, az Ambrus Akadémia öt aranynak örülhetett. A részletes eredmények ITT megtekinthetők. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.