UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-04-17 09:06

Sós Csaba szerint, akik a párizsi olimpián szereplők akarnak lenni, azoknak már látszódniuk kell

Szerdán kezdődik Debrecenben az úszók felnőtt országos bajnoksága, amely az utánpótláskorúak számára is kiemelt jelentőségű viadal lesz. Sós Csaba szövetségi kapitányt kérdeztük, mi várható tőlük.

A jövő héten szerdától szombatig tartják az idei úszóvilágversenyek előtti legfontosabb kvalifikációs viadalt, a felnőtt országos bajnokságot a Debreceni Sportuszodában. Az utánpótláskorúaknak is kiemelten fontos az esemény, hiszen az idén a legjobbak a junior Európa- és talán világbajnokság mellett például a budapesti felnőttvébén is indulhatnak.

A szövetségi kapitány azt mondja, a nem egészen 16 éves Pádár Nikolett már most felnőtteket megszégyenítő versenyzésre képes Fotó: G. Scala/LEN
A szövetségi kapitány azt mondja, a nem egészen 16 éves Pádár Nikolett már most felnőtteket megszégyenítő versenyzésre képes Fotó: G. Scala/LEN
Sós Csaba szövetségi kapitány egy héttel ezelőtt a nyári elvárásaira beszélt, ezúttal pedig a felnőtt országos bajnokságon osztotta meg az fiatalokkal kapcsolatos várakozásait. „Az időben eltolt tokiói olimpia miatt ilyenkor gyakorlatilag már az olimpia félidejében vagyunk – mondta Sós Csaba szövetségi kapitány az Utánpótlássportnak. – Ilyenkor azoknak az ifiknek, aki Párizsban, ha nem is főszereplők, de szereplő akarnak lenni, azoknak látszódniuk kell. És ezt várom most, meg is nevesítem a már éppen nem utánpótláskorú Kós Hubertet, Betlehem Dávidot és a 16 éves Pádár Nikolettet, akik azért már kőkeményen bizonyítottak. Mindenképpen bizakodva figyelem majd a teljesítményüket és persze komoly elvárásokkal is.” Az országos bajnokság programja: ob percprogram   További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.