UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-04-20 19:54

Ökölvívás: Kovács Nikolett bronzérmet szerzett a szófiai ifi Eb-n

A Szófiában zajló ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság utolsó előtti napján a 70 kilogrammosok kategóriájában induló Kovács Nikolett nem tudta megnyerni a szerda délutáni elődöntőjét, így a harmadik helyen végzett a kontinensviadalon.

Tizenhét magyar fiatal vágott neki az április 14-21. között zajló ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságnak, aminek a bulgáriai Szófia ad otthont. Sajnos hazánkat már egy versenyző sem fogja képviselni a 17-18 évesek torna utolsó, csütörtöki napján (amelyen a döntőket rendezik), azonban így is voltak a csapatból, akik még versenyben voltak a megméretés utolsó fázisában.

Kovács Nikolett a magyar küldöttség egyetlen érmét szerezte a szófiai ifi Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Kovács Nikolett a magyar küldöttség egyetlen érmét szerezte a szófiai ifi Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Hétfőn négyen is az elődöntőbe jutásért szálltak ringbe a magyar lányok közül: Pap Kata (48 kg), Deák Fanni (60 kg), Szira Zsófia (+81 kg) és Kovács Nikolett (70 kg) küzdhetett az érmekért, sikerrel viszont csak utóbbi járt: a koszovói Alnera Brahimit magabiztosan győzte le, így biztossá vált, hogy az eddigi összes korosztályos Eb-jén medállal kitüntetett sportoló Szófiában is dobogóra állhat. A kérdés már csak az érem színe volt, hiszen egy elődöntős vereséggel bronz-, a fináléban aratott győzelemmel pedig értelemszerűen aranyérmet akasztottak volna a nyakába. A legjobb négy között az ukrán Veronika Nakotával nézett farkasszemet a Gyevát Sportegyesület ökölvívója; nem volt könnyű dolga, felfelé kellett dolgoznia a magyar lánynak, mivel ellenfele több mint fél fejjel volt magasabb nála. A döntőbe jutás végül nem jött össze Kovácsnak, pontozással 5:0-ra kapott ki, ezzel a magyar küldöttség egyetlen érmét szerezte meg. A fiúk között – a lányokhoz hasonlóan – négy ifjú magyar bokszolónak volt esélye elődöntőbe kerülni. Zsigó Csaba (48 kg), Énekes Dominik (57 kg), Búza Rafael (63,5 kg) és Gémes Levente egyaránt kedden szállt harcba az éremért, ám végül egyiken sem jártak sikerrel. A márciusi, poreci U22-es Európa-bajnokság után így Szófiában az ifik között sem tudtak a magyar fiúk dobogós helyen végezni. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.