UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-04-23 15:53

Folytatja a regionális akadémiai rendszert a Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A hétvégén három regionális akadémia területén rendezik meg az első hivatalos versenyt a 2022-ben; a hazai utánpótlás megerősítése érdekében elindított program az elmúlt évben megkezdett utat folytatja idén is – mondta el Kubina Ádám, az MKKSZ főtitkára.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség még 2021-ben indította el a regionális akadémiai rendszert kifejezetten azzal a céllal, hogy erőteljesebb és összehangoltabb legyen a hazai utánpótlás-nevelés. A hat regionális akadémiában tavaly a versenyek mellett közös edzések, táborok és felmérők váltották egymást hétről hétre – olvasható a hazai sportági szövetségi honlapján.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
„Azt gondolom, hogy az akadémiai rendszer második szezonjának kezdete előtt elmondhatjuk, jó úton járunk – mondta Kubina Ádám, az MKKSZ főtitkára. – Pár kisebb változtatásra van még szükség az eseményeket illetően, ami viszont öröm, hogy a rendszer a tagszervezetek körében pozitív fogadtatásban részesült. Ráadásul a közös edzések, táborok, felmérők a klubok és az edzők közti kapcsolatot is erősítették. Emellett a különböző egyesületekben versenyző gyerekek is többet találkoztak egymással, jobban megismerték egymást.” Szombaton három akadémia területén is megrendezik az első idei utánpótlás versenyt. A Lupa-kupán (Gyulay Zsolt RA), a ráckevei Senki-sziget Kupán (Wichmann Tamás RA) és a győri Regionális Évadnyitó Bajnokságon (Csay Renáta RA) összesen közel 500 gyerek ragad lapátot. Ami az idei szezont illeti, Kubina elmondta, nem lesz komolyabb változás az előző évhez képest, csupán néhány apróbb módosítást eszközölnek. „A tavalyi tapasztalatok alapján kisebb változtatásoka teszünk, például az eszkimó-indián játékokon, vagy a Magyar Kupa versenyrendszerében. A regionális akadémiai rendszer legfőbb versenye a Magyar Kupa, amelyen a regionális akadémia kupákról feljutott versenyzők mérhetik össze tudásukat. A kölyökválogatott összeállítását az év végén véglegesítettük, számukra a tavaszi edzőtáborokat a következő hetekben, májusban tartjuk.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.