UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-04-24 20:28

Vívás: magyar dobogósok a párbajtőrözők U23-as európai körversenyén

A női mezőnyben Muhari Eszter ezüst-, Balogh Bella bronzérmes lett, míg a férfiak között Keszthelyi Zsombor a harmadik helyen végzett az U23-as párbajtőr európai körversenyen, egyben a Magyar-kupa 4. fordulóján.

Vasárnap a lányoké volt a főszerep az U23-as párbajtőr európai körversenyen, egyben a Magyar-kupa 4. fordulóján a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A vasárnapi dobogósok: Muhari Eszter, Kun Anna az olasz Bozza és Balogh Bella Forrás: hunfencing.hu
A vasárnapi dobogósok: Muhari Eszter, Kun Anna az olasz Bozza és Balogh Bella Forrás: hunfencing.hu
A megméretésen az utánpótláskorúak is kiválóan szerepeltek. A Budapesti Honvédot erősítő, 19 éves Muhari Eszter egészen a döntőig menetelt, melyben végül 15:13-ra kikapott Kun Annától. A Vasas 18 éves ígérete, Balogh Bella is remekelt. Ő az elődöntőig jutott, ott 15:3-ra veszített Kun ellen, és bronzérem lett a jutalma. Szombaton a férfimezőnyben a Honvéd friss junior-világ- és Európa-bajnoka, Keszthelyi Zsombor volt a legjobb korosztályos versenyző. A 19 éves párbajtőröző az elődöntőben Bányai Zsombortól kapott ki 15:10-re, így a harmadik lett. Az aranyasszóban Koch Máté 15:14-re nyert Bányai ellen. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.