UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-28 15:30

Az osztrákok ellen sem volt kérdés, közeledik a feljutáshoz az U18-as hokiválogatott

Kiváló helyzetkihasználással, az eddigi legjobb játékával múlta felül 4–0-ra az osztrákokat a magyar válogatott az asiagói U18-as I/B-vébén, s ezzel három forduló után is hibátlan.

Nulla ponttal és negyvenöt percnyi kiállítással érkezett a harmadik fordulóbeli magyarok elleni mérkőzésre az osztrák válogatott az olaszországi U18-as I/B jégkorong-világbajnokságon. Ez persze nem jelentette azt, hogy egy könnyű, „kötelező” siker előtt áll Svasznek Bence együttese, hiszen a riválist a torna előtt a feljutásra is esélyesnek tartották, elsősorban az Alpesi Liga- és ICE Liga-tapasztalattal bíró játékosai miatt. Már a mérkőzés első perceiben kiderült, hogy az eddigi legjobb képességű ellenféllel néz szembe a magyar válogatott, az osztrákok ragadták magukhoz a kezdeményezést, igaz, a fölényüket a két emberelőnyüknek is köszönhették. Gólt azonban nem lőttek, sőt a kiállításból visszatérő Weidemann Márk Kocsis Botond átadását követően értékesítette magabiztosan a ziccert (1–0). A harmad hajrájában pedig az első magyar fórt Farkas László használta ki Dobos Bendegúz előkészítése után (2–0).

Remekül használta ki a helyzeteit az osztrákok ellen a magyar csapat, amely kiváló pozícióból várja a pénteki folytatást Fotó: Serena Fantini/IIHF
Remekül használta ki a helyzeteit az osztrákok ellen a magyar csapat, amely kiváló pozícióból várja a pénteki folytatást Fotó: Serena Fantini/IIHF
A folytatásban is nagy erőket mozgósítottak az osztrákok, de csak helyzetekig jutottak, az első meccsen a szlovénokat lenullázó Hegedűs Levente ismét remekül védett. Ráadásul a játékrész közepén a második magyar emberelőnyből is gól született, ezúttal Weidemann asszisztot adott, a befejező szerepét pedig Kocsis vállalta magára (3–0). A záróetapot egyértelműen a mieink uralták, a valódi kérdés csupán az volt, hogy milyen mértékű lesz a siker. Végül még egy gólt sikerült rápakolni, Balasits Barnabás ugratta ki, Horváth Bencét, aki higgadtan passzolta el a pakkot a kapus alatt. A 4 – 0-ra megnyert összecsapás végén a csapatkapitány Horváth Donátot választották meg a három forduló után is százszázalékos magyar együttes legjobbjának. A következő ellenfél pénteken 16 órától az ukrán gárda lesz.

U18-AS I/B-VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG) Harmadik forduló Magyarország–Ausztria 4–0 (2–0, 1–0, 4–0) Magyarország: Hegedűs L. – Bajkó, Horváth D. (1) / Farkas O., Szalay B. / Szabó P., Salamon / Deák M. – Horváth B. 1, Farkas L. 1, Dobos (1)/ Nemes, Nádasy (1), Mihalik G. / Ravasz, Balasits (1), Ivády / Alapi (1), Bodzai, Weidemann 1 (1), Kocsis B. 1 (1) A harmadik játéknap többi mérkőzésén: Olaszország–Lengyelország 8–5, Ukrajna–Szlovénia 5–1 A világbajnokság állása: 1. Ukrajna 9 pont (17–5), 2. Magyarország 9 (12–2), 3. Olaszország 6, 4. Szlovénia 3, 5. Ausztria 0 (2–10), 6. Lengyelország 0 (8–19) A magyar válogatott programja az asiagói U18-as I/B vb-n: április 25., hétfő:: Magyarország–Szlovénia 3–0  április 26., kedd: Magyarország–Lengyelország 5–2 április 28., csütörtök: Magyarország–Ausztria 4–0 április 29., péntek, 16: Magyarország–Ukrajna május 1., vasárnap, 19.30: Olaszország–Magyarország Az U18-as válogatott világbajnoki kerete: Kapusok: Hegedűs Levente (DVTK Jegesmedvék), Szűcs Botond (Kiekko-Vanta, Finnország) Hátvédek: Bajkó Botond (KooKoo, Finnország), Deák Márton (SaiPa, Finnország), Farkas Olivér (DVTK Jegesmedvék), Horváth Donát (Karlskrona, Svédország), Salamon Zoltán (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Szabó Péter (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Szalay Boldizsár (DVTK Jegesmedvék) Csatárok: Alapi Márton (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Balasits Barnabás (Vasas), Bodzai Dávid (Kitchner Jr., Egyesült Államok), Dobos Mihály Benedegúz (Jovi, Finnország), Farkas László (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Horváth Bence (KalPa, Finnország), Ivády Milán (Wings HC, Svédország), Kocsis Botond (Boston Hockey, Egyesült Államok), Mihalik Gergő (Debreceni HK), Nádasy Márton (UTE), Nemes Márton (Slavia Praha, Csehország), Ravasz Csanád (Budapest JA), Weidemann Márk (Budapest JA)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.