UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-04-29 11:26

Két Európa-bajnokság is lesz, amelyen a fiú kézilabda-válogatottak elérhetik az áttörést

A lányok nagyszerű szereplése mellett a korosztályos fiúegyüttesek is évek óta dobogós helyezésben reménykednek; erre az idén nyáron az U20-as és U18-as gárda révén lesz esélyük.

Évről évre kerülnek ki a tehetséges korosztályok a hazai fiú kézilabda-utánpótlásból, de a nagy cél, az éremszerzés a közelmúltban nem jött össze, de tavaly még a nyolc közé jutás sem. Így valószínűleg elsősorban mind a junioroknak, mind pedig az ifjúságiaknak negyeddöntőbe jutás lehet a legfontosabb, ehhez a csoport első két helyének valamelyikén kell végezni.

Fazekas Gergő a juniorválogatott egyik kulcsembere lehet a nyáron Forrás: MKSZ
Fazekas Gergő a juniorválogatott egyik kulcsembere lehet a nyáron Forrás: MKSZ
Az U20-asok Portugáliában próbálhatnak maradandót alkotni, az utolsó korosztályos kontinensviadalukon. Sótonyi László együttesében már masszívan az élvonalban edződő játékosok kaphatnak helyet, például a már nagyválogatottban bemutatkozott Fazekas Gergő, az FTC jobbátlövője, Ónodi-Jánoskúti Máté, vagy éppen a Telekom Veszprémben már BL-rutinnal is felvértezett Ilics Zoran, valamint Lukács Péter. A sorsolás azonban egyszerűnek semmiképpen sem nevezhető, hiszen a Feröer-Szigetek mellett a címvédő szlovénok és rekordbajnok dánok szereplenek a kvartettben. Az U18-asok – a tavalyi, törölt U17-es nyílt eb miatt – első jelentős nemzetközi eseményükre készülnek. Kárpáti Krisztián csapata jól szerepelt eddig az idén, a tavaszi balatonboglári Négy Nemzet-tornán a horvátokat, a szlovénokat és a portugálokat megelőzve lett első. A montenegrói tornán, ahogyan az Európa-bajnokságon nem csoda, masszív csoportba került a németek, az izlandiak és a lengyelek mellé.

A fiú utánpótlás kézilabda-válogatottak nyári világversenyei július 7-17.: U20-as férfi Európa-bajnokság, Portugália B csoport: Szlovénia, Dánia, Magyarország, Feröer-szigetek augusztus 4-14.: U18-as férfi Európa-bajnokság, Montenegró A csoport: Németország, Izland, Magyarország, Lengyelország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.