UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-05-03 15:54

Vízilabda: éremosztás jön a fiú serdülőbajnokságban

A szegedi Tiszavirág uszodában vasárnap derül ki, hogy melyik csapat emelheti magasba a fiú serdülő vízilabda-bajnokság győztesének járó trófeát.

Péntektől vasárnapig a szegedi Tiszavirág uszoda ad otthont a fiú vízilabda-bajnokságok első nyolcas döntőjének, a serdülők fináléjának.

A KSI és a Vasas akár az elődöntőben is összekerülhet Fotó: Vasas Attila
A KSI és a Vasas akár az elődöntőben is összekerülhet Fotó: Vasas Attila
Az évad végi megméretésen minden csapat egyforma esélyekkel indul, hiszen minitorna keretén belül döntenek a helyezésekről a résztvevők. A nyitónapon eldől, hogy mely csapatok játszanak másnap az 1-4., valamint a 5-8. helyekért, vasárnap pedig az érmesek kilétére is fény derül. Amíg a házigazda Szeged, az FTC, a Szolnok és az OSC Újbuda a rájátszásban vívta ki a kvalifikációt, addig a BVSC-Zugló, a KSI, a Vasas és az UVSE már a középszakaszban megtette ugyanezt. Utóbbi négy együttes háromfordulós rendszerben döntötte el egymás között, hogy hányadik helyen rangsorolva kezdi a nyolcas döntőt.
A program Forrás: SZVPS
A program Forrás: SZVPS
Ennek alapján péntek kora délutántól kezdve BVSC-Zugló–Szeged, KSI–FTC, Vasas–Szolnok és UVSE–OSC Újbuda összecsapásokat láthatunk. A serdülők tavalyi fináléjában a KSI legyőzte az UVSE-t, az idén azonban még kiegyenlítettebbnek tűnik a mezőny, így az összes csapat, közte a kupagyőztes Vasas, a házigazda Szeged és a végig az élmezőnyhöz tartozó BVSC-Zugló is a minél fényesebb éremre pályázik. A hazai utánpótlás-bajnokságok közül eddig a leány gyermekkorosztály megméretése ért véget. A bajnoki címet a Szentes érdemelte ki az UVSE és a KSI előtt. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.