UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-05-04 17:17

Hegedüs Levente szerint a csapat összetartó erejének köszönhető az U18-as hokiválogatott feljutása

Az U18-as válogatott kapusa négy meccséből hármat kapott gól nélkül „hozott le” az asiagói I/B világbajnokságon, de ennél is fontosabb, hogy a csapat jövőre hat év után újra az I/A divízióban szerepelhet.

Minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy a kapus Hegedüs Levente volt az aranyérmes magyar válogatott egyik legjobbja a vasárnap véget ért, olaszországi U18-as I/B jégkorong-világbajnokságon. A DVTK Jegesmedvék kapusa négy meccsen védett, három összecsapáson gólt sem kapott, az ukránok fogtak ki rajta egyszer – a lengyelek ellen Szűcs Botond kapott lehetőséget, azt a meccset 5–2-re nyerték a mieink.

Hegedüs Levente három meccset is kapott gól nélkül játszott végig Asiagóban is Fotó: Vito De Romeo/IIHF
Hegedüs Levente három meccset is kapott gól nélkül játszott végig Asiagóban is Fotó: Vito De Romeo/IIHF
„Nehéz szavakba önteni azt, amit érzek a világbajnoksággal kapcsolatban – kezdte az Utánpótlássportnak Hegedüs Levente. – Nagyon jól összeállt a csapat erre a világbajnokságra, látszott, hogy mindenki kihozza magából a százszázalékot. Azt gondolom, ez is volt a legfontosabb és ebben voltunk jobbak a többieknél, hogy nagyon egységes brigád a miénk.” A 18 éves hokist a torna legjobb kapusának választották, amin a fent említett adatok ismeretében, nincs mit csodálkozni. „Azt hiszem, mondhatjuk azt, hogy ez volt a legjobb hét a pályafutásom során, de ez biztosan nem sikerült volna, ha nem egy ilyen csapat játszik előttem. A srácok rengeteget blokkoltak, önfeláldozóan védekeztek. Az egyéni elismerésre egyáltalán nem is gondoltam, csak a csapat sikere járt az eszemben, de a végén persze jólesett, amikor megkaptam ezt a díjat.
A kapus szerint a legfontosabb az volt, hogy mindenki a csapatérdeket helyezte előtérbe Fotó: Dobos Sándor/MJSZ
A kapus szerint a legfontosabb az volt, hogy mindenki a csapatérdeket helyezte előtérbe Fotó: Dobos Sándor/MJSZ
Hegedüs és a csapat jelentős része jövőre, az I/A csoportos vb idején már nem lesz ifjúsági korú. Ezért azt kérdeztük, mit üzenne a 2005-ös, és annál fiatalabb játékosoknak. „Azt, hogy mindig minden körülmények között a csapat érdekeit helyezzék előre, és élvezzék ki a jövő évi tornának minden pillanatát, mert nagy lehetőség előtt állnak.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.