UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-05-05 09:00

Molnár Dóra példaképe, Egerszegi Krisztina korosztályos csúcsát döntötte meg, most pedig a felnőtt vb-re készül

A Budafóka 16 éves versenyzője, Molnár Dóra a debreceni felnőtt ob-n kiharcolta a világbajnoki csapatba kerülést, miközben ötszörös olimpiai bajnok példaképe egyik korosztályos rekordját is megdöntötte.

Hatalmasat úszott a magyar bajnokságon a Budafóka 16 esztendős ígérete, Molnár Dóra is, aki 200 méter háton öt századmásodperc híján megdöntötte Egerszegi Krisztina 1988 óta fennálló korosztályos rekordját, ám 2:09.34-gyel természetesen így is megnyerte a viadalt, ami egyben vb-indulást is ért neki. Száz méteren pedig meg is javított a korábbi klasszis utánpótláscsúcsát, ám egy századmásodperccel kikapott az Európa-bajnoki bronzérmes Burián Katalintól, és második lett.

Molnár Dóra megdöntötte Egerszegi Krisztina korosztályos rekordját 100 m háton Forrás: MÚSZ
Molnár Dóra megdöntötte Egerszegi Krisztina korosztályos rekordját 100 m háton Forrás: MÚSZ
„Elégedett vagyok, mert ez volt az első olyan felnőtt magyar bajnokság, amin sikerült egyéniben is érmet szereznem – kezdte az Utánpótlássportnak Molnár Dóra. – Örülök az egyéni csúcsoknak is, különösen a száz méteresnek, amely Egerszegi Krisztina tizennégy évesen úszott idejénél is jobb volt. Egyébként ő az egyik példaképem, sajnos én nem voltam olyan fiatalon olimpián, mint ő, de tudom, hogy van még időm, szeretnék a nyomdokaiba lépni.” A júniusi felnőtt-világbajnokságon pedig már a legjobbak ellen bizonyíthatja, hogy készen áll a feladatra. A Duna Arénában 200 m háton, valamint a 4x100 m-es gyorsváltó tagjaként szerepelhet. „Szeretnék újra egyéni csúcsokat úszni, vagy legalábbis a mostani időket megközelíteni. Még nem gondolkoztam sokat a konkrét célokon, de az biztos, hogy nem lenne rossz döntőbe jutni. Egyszer úsztam magyar közönség előtt, az őszi világkupaversenyen akkor nagyon jó hangulat volt, remélem, most is hasonló hangulat lesz, vagy talán még jobb.” Molnárnak a budapesti felnőtt-vb után sűrű nyara lesz, hiszen a bukaresti junior Eb, a római felnőtt Eb és a perui junior-vb is szerepel a programjában. A távlati céljai között pedig szerepel a 2024-es párizsi olimpia, amelyen már ott szeretne lenni. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.