UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-05-09 19:31

Kosár: „Küzdöttünk egymásért a végsőkig, és a közös hit vezetett minket a győzelemig" – Gábor Lili

Fordulatos mérkőzésen végül a Csata DSE kosárlabdacsapata szerezte meg a bajnoki címet az U16-os lányok között, miután a fővárosiak a hazai pályán játszó NKA Pécset győzték le a fináléban. A sikerben oroszlánrészt vállalt a döntőben 20 pontig jutó, a meccs MVP-jének megválasztott Gábor Lili is.

Mint arról beszámoltunk, drámai körülmények között, 17 pontos hátrányból felállva védte meg a korosztályos bajnoki címét a Csata DSE együttese az U16-os leány kosarasok pécsi országos döntőjében. A Tursicsné Iván Krisztina és Tursics Sándor vezette alakulat a fináléban 71–67-re verte a házigazda NKA Pécset.

Gábor Lili kitűnő teljesítménye is kellett a Csata DSE bajnoki címéhez az U16-os lányok között Forrás: NKA Pécs
Gábor Lili kitűnő teljesítménye is kellett a Csata DSE bajnoki címéhez az U16-os lányok között Forrás: NKA Pécs
A Csata sikerének egyik legfőbb letéteményeseként Gábor Lili 20 pontig, 9 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott, illetve a mezőny legjobbjaként 29-es VAL-mutatóval zárt, ezzel kiérdemelte a döntő legértékesebb játékosának járó címet. „Nyilvánvalóan, kiemelkedő egyéni teljesítmények nélkül nem sikerülhetett volna a győzelem, de a csapategység bizonyult a legfontosabbnak – kezdte Gábor az Utánpótlássportnak. – A végsőkig küzdöttünk egymásért, valamint az edzőinkért, és tényleg nagybetűs csapatként nyertük meg a döntőt. A több mint tizenötpontos hátrányban sem adtuk fel, végig ott volt bennünk a hit, hogy megcsinálhatjuk, és végül ez vezetett minket a sikerig." A második tíz perc derekán már 28–11-re vezetett a Pécs, ám a budapesti gárda innen is felállt, és diadalmaskodott a legvégén.
A Csata DSE megvédte címét az U16-os leánybajnokságban Forrás: NKA Pécs
A Csata DSE megvédte címét az U16-os leánybajnokságban Forrás: NKA Pécs
„Bár a Pécs már rögtön az elején ellépett tőlünk, nem éreztem azt, hogy rosszul játszunk, vagy legalábbis nem annyira, mint az eredmény mutatta. Egyszerűen az első másfél negyedben az ellenfél gyakorlatilag minden helyzetből betalált. Ezt látva kicsit mi is meghökkentünk, viszont ez egyáltalán nem tört meg minket. Szép lassan sikerült felzárkóznunk, és végig csak az járt fejünkben, hogy valahogyan kiharcoljuk a győzelmet, hiszen a kadétkorosztályban az utolsó meccsünket játszottuk így együtt. Éppen ezért szerettünk volna szépen búcsúzni, ennek érdekében pedig minden energiát megmozgattunk, ami bennünk volt."  Azonban néhány nappal az országos döntőt megelőzően még korántsem volt kézenfekvő, hogy a döntőben majd Lili lehet a nyerőember. „A múlt hét elején még betegséggel küzdöttem, nem is tudtam rendesen edzeni, szóval közel sem volt ideális a felkészülésem a nyolcas döntőre. Szerdán már együtt edzhettem a lányokkal, majd csütörtökön kezdődtek a csoportmeccsek. A négy nap alatt végig éreztem, hogy nem vagyok százszázalékos, sokkal jobban elfáradtam a mérkőzések végére, mint szoktam általában. Részben a fáradtság miatt is a DVTK ellen például már a második félidő elején kipontozódtam" – mesélte a fiatal játékos, aki a Sopron elleni győztes elődöntőben mindössze négy pontot dobott, miközben az évadbeli meccsenkénti átlaga 17,4 pont.
A csapategység döntött a Csata javára az U16-os lányok országos döntőjében Forrás: NKA Pécs
A csapategység döntött a Csata javára az U16-os lányok országos döntőjében Forrás: NKA Pécs
„Máskor egy-egy hasonló gyengébb teljesítmény után magam alatt vagyok, és iszonyatosan frusztrál, ha rosszul megy a játék, ám ezúttal a csapattal szemben sem engedtem meg magamnak, hogy ezen agyaljak, hiszen másnap a bajnokság legfontosabb meccse várt ránk. Szerencsére valóban sikerült túllendülnöm rajta, elfelejteni az egészet, és a döntőben már sokkal jobban ment nekem is. Ugyanakkor ami ennél is fontosabb, hogy végül megnyertük a meccset. Eszméletlenül boldogok voltunk a győzelem pillanatában, hirtelen fel se fogtuk igazán, mit hajtottunk végre. Arra pedig, hogy én lehetek az MVP a legvégén, egyáltalán nem számítottam. Abszolút meglepődtem, de nagyon örültem neki."  További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.