UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-05-11 14:48

Labdarúgás: a szlovákok elleni győzelemmel zárt Szerbiában az U16-os válogatott

A szlovákok legyőzésével zárta a szerbiai UEFA felkészülési tornát az U16-os labdarúgó-válogatott.

A szerbektől elszenvedett vereség és a finnek legyőzése után Szlovákia korosztályos csapata várt a Belvon Attila vezette magyar U16-os válogatottra az UEFA felkészülési torna utolsó mérkőzésén a szerb szövetség edzőközpontjában, Stara Pazovában.

A szlovákok elleni győzelemmel zárt Szerbiában az U16-os válogatott Forrás: mlsz.hu
A szlovákok elleni győzelemmel zárt Szerbiában az U16-os válogatott Forrás: mlsz.hu
A hazai szövetség beszámolója szerint az első félidőben mindkét oldalon adódtak lehetőségek a kapuk előtt. A vezetést a magyar válogatott szerezte meg, a Molnár Csabával szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kern Martin értékesítette (1–0). A szlovákok a szünet előtt öngóllal egyenlítettek (1–1), de a kissé hektikus, sok hibát hozó második félidőben végül Kern szögletét követően Fenyő Noah csúsztatott a kapuba (2–1). A mérkőzés csak 88 percig tartott, mert ekkor óriási jégeső szakította félbe a játékot, a játékvezető pedig a csapatokkal való egyeztetést követően lefújta a találkozót. „Örülök, hogy két mérkőzést megnyertünk a tornán, alakul, formálódik a csapatunk – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző. – Ezen a viadalon lemérhettük, hogy kik azok, akik nemzetközi szinten is képesek kiemelkedő játékra, hasznos tapasztalatokat szereztünk a csapatról. A torna egyik nagy tanulsága, hogy ha már fáradnak a játékosok, akkor is meg kell próbálni nyugodtan, higgadtan futballozni, mert a kapkodás csak hibákhoz, pontatlanságokhoz vezet.”

Magyarország–Szlovákia 2–1 (1–1) Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Almomani Nathaniel (Umathum Ádám, 46.), Ásványi Domonkos, Kaczvinszki Dominik, Lukács Máté (Lajcsik Vencel, 10., Kubicsek Levente, 86.) - Fenyő Noah (Tóth Levente, 75.), Kern Martin, Galántai Tamás (Varga Zétény, 62.) - Somfalvi Bence (Balabás Bence, 46.), Simon Benedek (Vidnyánszky Mátyás, 75.), Molnács Csaba (Bagi Ádám, 62.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.